33. kolo
06.04.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace odvezl všechny body z Newcastlu

Ani výrazná převaha Newcastlu nakonec nedopomohla k tomu, aby proti Crystal Palace zvítězil, ba dokonce bodoval. Hosté totiž uštědřili soupeři lekci z efektivity a pozdním gólem mistra pokutových kopů Luky Milivojeviće strhli utkání na svou stranu s výsledkem 1:0. Díky němu mají Eagles s odstupem jedenácti bodů od osmnáctého Cardiffu již takřka zaručenou záchranu. To svěřenci Rafaela Beníteze nadále balancují na hraně s dostatečným, avšak ne suverénním sedmibodovým náskokem na sestupové příčky.

Po první půli, kdy na každé straně nebyl uznán gól vinou ofsajdu, domácí pokračovali v územní převaze a tlačili se k potvrzení skvělé bilance pěti po sobě jdoucích ligových výher před vlastním publikem. Místo toho však Magpies čekalo pořádné zklamání, když Crystal Palace v závěru z ojedinělého brejku vybojoval po zákroku Yedlina na Zahu výhodu pokutového kopu a Luka Milivojević tak skóroval již svou desátou "desítku" sezony - celých třináct procent všech proměněných penalt probíhající sezony Premier League.

První šance odpoledne připadla hostům, ovšem Schluppova rána z rohu šestnáctky zasvištěla mimo tři tyče. Pak se slova ujali hráči v černobílém a dočkali se dokonce branky, jenže Rondónovu dorážku Ritchieho hlavičky po zaváhání brankáře Guaity rozhodčí správně neuznali kvůli postavení mimo hru. Guaita byl i nadále vytíženějším z obou brankářů a musel zasahovat proti dalším pokusům Ritchieho i Rondóna.

Těsně před odchodem do kabin se pro změnu na pár chvil radovali z gólu hosté, ovšem i tentokráte Jamesi Tomkinsovi zkazili rozhodčí radost, neboť jeho gólové hlavičce po rohovém kopu pomohl na cestě do sítě i stínující James McArthur, jenž byl v tu chvíli v ofsajdové pozici. Po změně stran domácí zaznamenali ztrátu Floriana Lejeuna, jenž s poraněným kolenem opustil trávník na nosítkách, a střídající Christian Benteke měl záhy slibnou šanci rozhozenou defenzivu Magpies překonat, ovšem jemný oblouček Townsenda přes obranu nedokázal řádně usměrnit a netrefil míč čistě.

Přesto se Eagles nakonec dočkali. Wilfried Zaha natropil DeAndrému Yedlinovi řádné potíže, až do něj americký bek ve vlastní šestnáctce vrazil a sudí Attwell bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Luka Milivojević potvrdil pověst mistrného exekutora i tentokrát, poslal Martina Dúbravku na opačnou stranu, než kam umístil svou tvrdou ránu a do ligového rekordu Andrewa Johnsona mu již schází jedna jediná proměněná penalta.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
NuFc23

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele