5. kolo
15.09.2018 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Arsenal FC 1:2

Střetnutí Newcastlu s Arsenalem přineslo prodloužení výsledkových sérií v případě obou zúčastněných. Zatímco domácí Magpies prohloubili své trápení v podobě třetí porážky za sebou, Arsenal naopak navázal na předešlé triumfy a potřetí v řadě slaví plný bodový zisk, byť herně ani tentokráte příliš nepřesvědčil. O výhře hostí 2:1 rozhodly slepené góly na začátku druhé půle, na něž Newcastle zareagoval jen pozdním snížením Clarka.

Po úspěšném vystoupení v Cardiffu se Unai Emery rozhodl vítěznou sestavu neměnit, ovšem po první půli byl nucen své záměry přehodnotit. Hráči v červeném se sice těšili takřka dvoutřetinovému držení míče, ale takřka všechny nebezpečné situace se odehrávaly před brankou Petra Čecha. Zatímco v předešlých zápasech s favorizovaným protivníkem sázel Rafa Benítez na hlubokou zataženou obranu, tentokráte svým svěřencům udělil pokyn agresivně napadat nejistou rozehrávku Arsenalu, který si pod soustavným tlakem nebyl schopen vytvářet žádné větší příležitosti.

Chvílemi se zdálo, že defenziva hostí drží čisté konto jen s vypětím všech sil, k čemuž bylo mnohdy zapotřebí defenzivních zákroků na poslední chvíli, avšak nakonec to byli právě Kanonýři, kdo se mohl v závěru první půle ujmout vedení. Výtečné prostrčení Lacazetta poslalo do úniku Aarona Ramseyho, jemuž stačilo poslat zdánlivě jednoduchou přihrávku nabíhajícímu Aubameyangovi před prázdnou branku. Velšský reprezentant však místo toho míč nešikovně zakopl mimo hřiště, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Po změně stran na trávník St. James‘ Parku vyběhl zcela jiný Arsenal. Zlepšenému hernímu projevu hostí pomohlo okamžité nasazení Lucase Torreiry, stejně jako brzký gól, který soupeře s nalomeným sebevědomím poslal do kolen. V 49. minutě se totiž po faulu na Aubameyanga dostali Kanonýři k přímému kopu ze slibné pozice, čehož beze zbytku využil Granit Xhaka exkluzivní ranou před zeď, po které se Martin Dúbravka natahoval marně.

Arsenalu bylo najednou plné hřiště a sotva devět minut po průlomu skóre zaskočené domácí dorazili druhým gólem odpoledne. Povedená kombinace po levé straně vyústila v Xhakův přízemní centr k volnému Lacazettovi, jehož ránu sice defenziva Newcastlu zvládla zablokovat, jenže odražený míč se odrazil k Mesutu Özilovi, jenž pohotovou ranou bez přípravy gólově oslavil svůj jubilejní dvoustý start v londýnském klubu.

Ani tentokrát se ale nakonec Unai Emery prvního čistého konta v novém působišti nedočkal. S hlavičkou Joselua si ještě Petr Čech zvládl poradit, ale pár minut nato již v nastaveném čase na tvrdé zakončení hlavou v podání střídajícího Clarka neměl nárok. Přesto může být Arsenal spokojen, neboť si odváží všechny body za výhru 2:1 a slaví třetí triumf v řadě, zatímco Newcastle naopak potřetí za sebou prohrál.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
Beros

2:1... Pome už

Reagovat
NuFc23

Bolo by uz fsjn vyhrat, aj ked los je na zaciatok velmi tazky, ale mam taky pocit, ze kazdy tym je lepsi ako Newcastle, skusim 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X za 3,71 To dává dědek a ještě dává X Tottenham- Liverpool (3.50) do kombíku Pokud bude jeden X tak bude spokojenej,ale když budou oba,tak to s ním nevydržím

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
justcall

Reagovat
Nebelung

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele