8. kolo
06.10.2018 18:30 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Manchester United - Newcastle United 3:2

Divoký zápas byl k vidění na Old Trafford. Manchester United zde brzy prohrával s Newcastlem již o dvě branky, v závěrečné dvacetiminutovce se však Mourinhově svěřencům povedl dechberoucí obrat, který třetím gólem v 90. minutě završil střídající žolík Alexis Sánchez.

The Red Devils nevyhráli již čtyři soutěžní utkání v řadě a vůbec dobře nezačali ani v sobotu večer před svými fanoušky. Už po sedmi minutách hry převzal kolmou přihrávku od Ayozeho Péreze Kenedy, dostal spoustu prostoru od bránícího Ashleyho Younga a přesným obstřelem levou nohou na vzdálenější tyč překonal Davida de Geu.

Za chvíli to vypadalo s domácími ještě hůře, Jonjo Shelvey našel v šestnáctce Yoshinoriho Muta, šestadvacetiletý Japonec se za přihlížení Younga, Baillyho aspol. otočil s míčem a z prostoru penaltového puntíku prudkou ranou do středu brány propálil brankáře Manchesteru United. Muto si připsal svou premiérovou trefu v Premier League.

Znepokojený a evidentně rozhozený José Mourinho, jehož pozice v klubu rozhodně není stabilní, na krajně nepříznivý vývoj zareagoval stažením stopera Erica Baillyho, místo něhož poslal na hřiště Juana Matu. Záhy mohlo přijít snížení, Marcus Rashford ovšem ve stoprocentní pozici hlavou nezužitkoval centr Lukakua ideálně.

To byla však jediná větší šance United v úvodním dějství. Naopak The Magpies mohli ještě svůj náskok navýšit, Kenedy vrátil odvrácený míč po přímém kopu zpět do malého vápna, kde zblízka nechal vyniknout Davida de Geu hlavičkující Muto.

Po poločasové přestávce nechal Mourinho v kabině také jednadvacetiletého Scotta McTominaye, kterého vystřídal oblíbený žolík Marouane Fellaini. Výkon Manchesteru ve druhé půli byl výrazně aktivnější a kvalitnější než v půli první, Martin Dúbravka i tak dlouho držel čisté konto. Správně seřízená mířidla neměli postupně Nemanja Matić ani Marcus Rashford.

Radost divákům na Old Trafford přinesl až přímý kop Juana Maty, jenž pěknou technickou střelou přes zeď z nějakých osmnácti metrů zavelel na prahu sedmdesáté minuty k obratu. Vyrovnání přišlo pět minut nato, Anthony Martial si krásně vyměnil balón s Paulem Pogbou a zakončil nechytatelně na přední tyč.

V těch chvílích už byl na hřišti také třetí střídající hráč domácích, Alexis Sánchez, a byla to právě chilská hvězda, která dnes rozhodla o vítězství The Red Devils. Pogba přihrál do křídla Ashley Youngovi, na jehož nadýchaný centr si naskočil právě nevysoký Sánchez a Dúbravka musel potřetí, a naposled, tahat míč ze své sítě.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (14)

Přidat komentář
Beros

Vím, že MU jsou v krizi, ale my bohužel taky a nevěřím ve výsledek, který by přinesl body... Vím, že je to možná předčasné psát, ale jestli se nestane zázrak, tak máme příští sezónu rezervované místo v Championship

Reagovat
Devil

To bych netvrdil.....podívej jakej měl Newcastle los. Herně to bylo určitě koukatelnejsi než to,co předvádí Mourinhova banda.

Reagovat
MCFC_8

Tak tutovka na zostup od zaciatku Cardiff a Huddersfield a ktovie kto bude 3., budete to mat tazke

Reagovat
NuFc23

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1.

Reagovat
kissak

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Trapper

Reagovat
Jandak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim někdo funkční odkaz?

Reagovat
Vsadim gule
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele