35. kolo
20.04.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fulham vyloupil Vitality Stadium v Bournemouthu a zvítězil tak podruhé za sebou

Fulham bohužel zabral v pozdní dobu. Nyní sice podruhé za sebou v Premier League zvítězil, ale na jeho sestupu do druhé nejvyšší anglické soutěže se nic nemění. V tuto chvíli se nachází na předposledním devatenáctém místě s třiadvaceti body a na osmnáctý Cardiff City ztrácí bodů osm. Bournemouth je i přes nečekanou porážku zachráněn, s jednačtyřiceti body momentálně klesl na čtrnáctou pozici.

První větší možnost sobotního utkání byla k vidění přesně po odehrané čtvrthodině, kdy se po skákavé přihrávce z levé strany zjevil před hranicí brankového území Wilson a zcela osamocen trestuhodně mířil příliš vysoko. Za další tři minuty si AFC vytvořil druhou velkou příležitost, jenomže Fraser po úchvatném sólu přes polovinu hřiště vypálil na levém křídle z deseti metrů z mírného úhlu a gólman Rico brilantně odvrátil míč na rohový kop.

Hosté se snažili hrozit hlavně ze standardních situací a jednu z nich málem využili sedm minut před přestávkou. Na rohový kop z levé strany od Babela si naskočil Anguissa a brankář Boruc měl co dělat, aby balón reflexivně vyrazil ke svým spoluhráčům. Po změně stran zvýšili Fulham svou aktivitu a o svém úspěchu rozhodl v 53. minutě. Těsně před tím byl v jeho prospěch nařízen pokutový kop za kopnutí Simpsona do Aleksandara Mitroviće.

Míč si vzápětí postavil sám faulovaný srbský útočník a pohotovou střelou do protipohybu bezmocného Boruce zaznamenal svou jedenáctou ligovou trefu v této sezóně, díky tomu si upevnil vedoucí pozici v tabulce klubových střelců. Hosté mohli pojistit svůj náskok krátce po odehrané hodině, kdy po zpětné přihrávce téměř od brankové čáry pálil z první Sessegnon a pozorný Boruc zkrotil jeho prudký projektil z deseti metrů ve svých rukavicích.

Poslední výrazná příležitost se zrodila v 66. minutě. O vyrovnání se mohl postarat aktivní Fraser, ovšem napoprvé zblízka nepřekonal vyběhnutého Rica a ihned na to mířil z hranice pokutového území zhruba o metr vedle bližší konstrukce. Ve zbývajícím průběhu se již nic zajímavého nepřihodilo, Bournemouth proto bude mít co napravovat v příštím kole na půdě Southamptonu. Fulham se naopak pokusí prodlužit svou vítěznou sérii proti Cardiffu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele