13. kolo
25.11.2018 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Arsenal FC 1:2

Série neporazitelnosti Arsenalu pokračuje, a to rovnou vítězně. Kanonýři navzdory dalšímu matnému vstupu do utkání vyválčili na půdě Bournemouthu všechny body za výhru 2:1 a před nadcházejícím vrcholem podzimu v podobě severolondýnského derby s Tottenhamem se drží svým rivalům z čela tabulky na dostřel. Bournemouth si naopak i přes sympatické představení připisuje třetí prohru za sebou.

Unai Emery sáhl ve snaze zvrátit neuspokojivé výsledky před reprezentační přestávkou k razantním změnám a proti Bournemouthu tak vyběhla sestava bez Mesuta Özila v rozestavení s třemi obránci. Ani to ale slibované zlepšení nepřineslo a úvodní minuty patřily jednoznačně domácím. Již po sedmi minutách se po zmatcích v pokutovém území Arsenalu podařilo prosadit Davidu Brooksovi, jehož radost ale záhy zkazil zdvižený praporek čárového rozhodčího, byť opakované záběry toto rozhodnutí nepotvrdily.

Arsenal se sice zpočátku směrem dopředu trápil, ovšem krátce po Brooksově neuznané trefě mohl jít přesto do vedení. Ztrátu Bournemouthu ve středu pole mohl potrestat Lucas Torreira, jehož přízemní rána překonala Asmira Begoviće, ale odrazila se zpět do hry od jeho pravé tyče a dorážející Iwobi již skákající míč neukočíroval.

Po dvaceti minutách ale Kanonýři přece jen začali hru vyrovnávat a několikrát zahrozili především po levé straně skrze Seada Kolašinace. A právě po jednom z pasů bosenského beka se Arsenalu podařilo jít do vedení, byť s notnou dávkou štěstí. Kolašinacův přízemní centr totiž nešťastně zasáhl Jeferson Lerma a Begović byl na nečekanou ránu vlastního spoluhráče krátký.

Arsenal tak sahal po vůbec prvním poločasovém vedení v sezoně, ale ani tentokráte se londýnský klub nedočkal. V první minutě nastavení totiž Bournemouth podnikl bleskový kontr po Iwobiho ztrátě míče v pokutovém území Cherries a na konci lahůdkové akce se ocitl volný Joshua King, jenž suverénně obstřelil Bernda Lena a ranou pod břevno stanovil po první půli stav 1:1.

Po změně stran již hosté měli podstatně lepší nástup a přišpendlili Bournemouth hluboko na vlastní polovinu, k přímému ohrožení Begovićovy brány se ale Arsenal dlouho nedostával. Až po hodině hry měl po Lermově zaváhání gól na kopačce Aubameyang, ale z hranice šestnáctky pouze přestřelil.

Pár minut nato se už ale gabonský forvard dočkal. Rychlou kombinaci ve středu pole vyšperkoval Alex Iwobi brilantní průnikovou přihrávkou pro nabíhajícího Kolašinace, jenž si přihrávkou Aubameyangovi před odkrytou branku připsal druhou asistenci odpoledne.

Inkasovaný gól přinutil Bournemouth vylézt z obranné ulity a hra se znovu přelila na polovinu Arsenalu, který přešel ke strategii rychlých protiútoků. Jeden takový měl po dobré práci Aubameyanga zakončit Mchitarjan, ale sám se špatným dotykem vytlačil z výhodnější pozice a ani slibnou akci řádně nezakončil. Na opačné straně měl vyrovnání na kopačce střídající Stanislas, jenže míč zpod nohou pouze usměrnil špičkou kopačky do Lenovy náruče.

Když pak šest minut před koncem smolař dne Lerma parádní ranou zdálky pouze orazítkoval Lenovu pravou tyč a německý gólman si poradil i s hrozícím vlastencem po Fraserově rohovém kopu, přežil Arsenal to nejhorší a může slavit důležitou výhru 2:1. Kanonýři se tak drží v kontaktu s čelem tabulky a na třetí Tottenham ztrácí před nadcházejícím severolondýnském derby ztrácí pouze tři body. Bournemouth si naopak navzdory solidnímu výkonu připisuje třetí porážku v řadě a v příštím kole jej ke všemu čeká výjezd na půdu Manchesteru City.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele