17. kolo
13.12.2017 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal se po další remíze propadl až na sedmé místo

Bídná venkovní forma londýnského Arsenalu nebere konce. Přestože Kanonýři v městském derby s West Hamem United strávili valnou část zápasu obléháním domácí branky, nedočkali se jediného gólu, a naopak dokonce mohli v poslední minutě inkasovat. Střídající Chicharito však trefil pouze břevno, a tak se oba týmy rozešly smírně 0:0. Zatímco West Ham zůstává v pásmu sestupu, Arsenal odsunuly výhry Burnley a Tottenhamu až na průběžné sedmé místo.

Manažer Arséne Wenger vůbec poprvé v ligové sezoně sáhl k rozestavení se čtyřmi obránci, přičemž na levém kraji dostal po slibných výkonech v Evropské lize šanci nastoupit Ainsley Maitland-Niles. Poprvé se také v ligovém zápase objevil v základní sestavě Jack Wilshere či Olivier Giroud. Domácí naopak po nedávném úspěchu v derby s Chelsea zůstali u tříčlenné formace.

Přestože měl Arsenal v úvodní čtvrthodině na své straně až osmdesátiprocentní držení míče, první velká šance utkání připadla domácím. Marko Arnautovič v tu chvíli dokonce krásnou hlavičkou dokázal skórovat, jenže radost mu okamžitě zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího.

Odpovědí Kanonýrů byl další nápor a přitlačení soupeře před vlastní šestnáctku, až v devětadvacáté minutě Alex Iwobi v slibné střelecké pozici orazítkoval Adriánovu přední tyč. Víc ale hluboko zatažená defenziva West Hamu favoritovi nepovolila, a tak se do kabin o přestávce odcházelo za bezbrankového stavu.

Ani po změně stran se obraz hry pranic nezměnil. Arsenal bez ustání mačkal soupeře, ale ani sebenadějnější kombinace cestu k úspěšnému zakončení nenacházely. A stejně jako v první půli tak zničehonic mohl na opačné straně prolomit skóre Marko Arnautovič, jehož nebezpečnému zakončení ale opět předcházelo provinění proti pravidlům, jež rozhodčímu Mossovi neuniklo.

Dvacet minut před koncem měl největší šanci Kanonýrů v druhé půli Jack Wilshere, jemuž sklepl míč k nohám Giroud, avšak pod tlakem dotírajícího Ogbonny anglický záložník zakončení pravačkou neukočíroval a z hloubi šestnáctky vysoko přestřelil. Místo závěrečného tlaku Kanonýrů přišla ještě jedna obrovská šance domácích, v níž se po špatné rozehrávce Koscielného ocitl střídající Chicharito. Mexický útočník však trefil pouze břevno, od nějž se míč odrazil těsně před brankovou čáru.

Arsenal tak sice přežil klinickou smrt v devadesáté minutě, ovšem zisk pouhého bodu za remízu 0:0 je pro hosty přesto velkým zklamáním a další komplikací v boji o umístění do čtvrtého místa.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Naěe jednička pro samé změny ještě neměla čas vypsat kurzy . Bude to kopie z fortuny. Překvapili by mě , kdyby dali na 2 nižší kurz než 1,5 - takový byl vypsaný na Chelsea. Oni toho jsou schopni.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
kolouch

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 a strasnej porod

Reagovat
duloig

1:0 C O Y I !!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Málem nám to vyšlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Chybeli cca 3cm a byl tam Ted je treba vyhrat na Stoke!!!COYI

Reagovat
OnlyWHU

Giroudovi kouká lumpárna z očí

Reagovat
OnlyWHU

Bože, jak jsme byli blízko! Smekám! Těžko někoho vyzdvihnout, všichni do toho dali všechno. Ádrián!!!! Cesta vzhůru bude těžká. Dáme to! COYI!!!!

Reagovat
kolouch

Věřím, že pokud hráčům vydrží tenhle přístup, tak začneme tabulkou stoupat vzhůru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele