32. kolo
31.03.2018 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester United - Swansea City 2:0

Sobotní utkání Manchesteru United a Swansea připomínalo atmosféru mezi svátky. Přátelské tempo, poklidný průběh a očekávaný výsledek 2:0. Lukaku a Alexis Sánchez vrátili Red Devils zpátky na druhé místo tabulky, zatímco Swansea zůstává nepříjemně blízko dna. Z patnácté příčky však stále shlíží na sestupové pozice s tříbodovým odstupem a v bezprostředním nebezpečí tak není.

Už v páté minutě otevřel skóre Romelu Lukaku, který coby teprve 28. hráč v historii Premier League vstřelil 100. gól v soutěži (West Brom 17, Everton 68, Man Utd 15). Lingard mezi nohama Van der Hoorna přihrál Alexisovi, ten míč posunul právě k Lukakuovi a zbytek příběhu už pověděla třepotající se síť v šibenici Fabianskiho brány.

Čerstvý člen "klubu ligových kanonýrů" měl o dalších pět minut později další velkou šanci, na Lingardovu patičku navázal povedenou střelou, ale polský gólman Swansea ho výborně zastavil. Až poté, co Lingard opět nasadil Van der Hoornovi housle, uháněl sám na branku Alexis Sánchez a United se dostali do dvougólového vedení.

Na Old Trafford vše šlo jako po másle, a i když další Lingardův gól nebyl uznán kvůli ofsajdu, José Mourinho mohl dle svého zvyku odejít předčasně do kabin naprosto spokojen. Swansea se nedostala za celý poločas ani k jediné střele.

Až příchod talentovaného Tammyho Abrahama na hrací plochu mírně změnil obraz hry a Velašné se málem dostali do zápasu. Host z Chelsea si v rozmezí jedné minuty vytvořil dvě velké šance, ale v obou případech narazil na výtečný zákrok již bez pochyby nejlepšího brankáře letošní sezóny Premier League Davida De Gey.

Tahle situace okolo hodiny odehrané hry definovala útočnou snahu Swansea. Další příležitost už si totiž Labutě nepřipravily. To však platí i o Manchesteru United, jehož ofenzivní hvězdy zcela vyhasly. Vlastně jediná pěkná situace vznikla po lahodném obloučku Paula Pogby, do nějž se ze vzduchu opřel Juan Mata. Těsně však přestřelil a výsledek zůstal v unaveném stavu 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
popltak

4:0

Reagovat
Rezan

prober se, už při 1:0 by se začal bránit výsledek, takže to dopadne max o 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 posledny gol da z protiútoku Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1, José konec v United

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele