28. kolo
25.02.2018 15:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester United - Chelsea FC 2:1

Červený stroj Manchesteru United se rozjížděl pomalu, ale nakonec tak nějak pomourinhovsku dovedl nedělní šlágr s Chelsea k vítěznému konci. Na úvodní branku Williana ještě do přestávky odpověděl Romelu Lukaku, který ve druhé půli posadil vítězný gól na hlavu Jesseho Lingarda. Blues ve druhém poločase nedovedli navázat na dobrý výkon z půle první a z Old Trafford odjíždějí s prázdnou.

Prvních pětačtyřicet minut přitom patřilo právě hostům, jež mohli jít do vedení už po čtyřech minutách. Morata však výtečný centr Alonsa nasměroval do břevna. Chelsea byla častěji u míče a kontrolovala hru, zatímco United se soustředili především na protiútoky. Jedinou nebezpečnou příležitost nevyřešil dostatečně razantní střelou Alexis.

Chelsea byla odměněna úvodní brankou po půlhodině hry. Špatný rohový kop domácích sebral Willian, který předal míč dalšímu rychlíkovi Hazardovi. Mladík McTominay, který mimochodem ve druhé půli předvedl výborný výkon, nezachytil Brazilcův náběh, takže Willian vlétl do šestnáctky a nachytal De Geu na přední tyči.

Londýňané měli několik šancí ještě před pauzou vedení navýšit - Alonso se dvakrát ocitl s míčem ve vápně, ale nikdy nedotáhl akci do zdárného konce - Motara pak Willianův centr netrefil zrovna dokonale. United naopak udeřili efektivně při první příležitosti. Martial posunul Alexisův pas lépe postavenému Romelu Lukakuovi, jenž pro jednou ukázal zabijácký instinkt.

Po změně stran se oba týmy trošku zklidnily. United zpevnily střed pole a Chelsea proto neměla tolik prostoru pro hbité výpady Williana či Hazarda. Belgický kouzelník si navíc nevyhověl se svými kolegy, kdy nedostal míč do skvělé pozice od Alonsa, nebo když Kanté nezareagoval na klasickou protiútokovou patičku uprostřed pole.

První šanci jsme viděli až v sedmapadesáté minutě po nakrátko rozehraném přímém kopu Chelsea. Drinkwater bryskně poslal míč na bránu a De Gea vyrážel balón jen s potížemi. Za deset minut konečně zahrozili i domácí - a stálo to za to. Romelu Lukaku se úžasným akrobatickým kopem opřel do centru Alexise a Courtois se musel pořádně natáhnout, aby vytáhl míč zpod břevna.

Klíčový moment zápasu způsobila jedna z mnoha ztrát Williana, který se ve druhé půli povážlivě zhoršil. Lukaku se posléze dostal s míčem na kraj vápna, hbitou kličkou si poradil se svým strážcem a posadil na hlavu Jesseho Lingarda vynikající balón. Christensen se za nabíhajícím sokem jen ohlédl a Manchester vedl 2:1.

Chelsea dokázala odpovědět jen jednou šancí, kdy zakombinovali oba hříšníci z předchozího momentu. Christensen skvělým míčem poslal do nájezdu Williana, ale ten už podruhé na De Geu nevyzrál. Hraniční situaci při potenciálním vyrovnávacím gólu Moraty pak nejspíš chybně posoudil čárový rozhodčí, a tak všechny body zůstávají na Old Trafford.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (22)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci predstaveni klaunu z Unitedududu, nabidne prohru 1:2

Reagovat
popltak

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Musíme prehrávať aby ten Mourinho pálil niekam. Dávať defenzívnu taktiku na úkor hráčov ako Martial alebo Rasford. Totálne ich zničil už aj chudák Sanchez sa prispôsobil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kylo ren

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
jhony16

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1. ::thumbsup:

Reagovat
John Obi Mikel

Proč se prodlužuje smlouva Eduardovi?

Reagovat
Vsadim gule

OT: nevíte jestli ten zapas jde někde stáhnout nebo se někde kouknout zpetne aniž bych se dověděl výsledek?

Reagovat
smazaný uživatel

https://lasthl.com/ pár hodin po zápase tam je záznam utkání v HD kvalitě.

Reagovat
Vsadim gule

Super díky moc

Reagovat
scholes18

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes celkom otvorený futbal z jednej aj druhej strany, a to aj napriek tomu aká povesť predchádza manažérov oboch klubov, zo začiatku sa jednoznačne viac darilo Chelsea, ktorej hráči umne využívali neskutočné množstvo voľného priestoru, ktoré im akoby nič dávala obrana United, no po vyrovnávajúcom góle, resp. v druhom polčase sa obrana United už spamätala a oveľa tesnejšie, razantnejšie a rýchlejšie pristupovala k jednotlivým hráčom Chelsea. United dnes podali celkom dobrý kolektívny výkon, avšak dosť polarizovaný, pretože kým napr. Lukaku vpredu jazdil, bil sa o každú loptu a celkovo hviezdil, tak napr. Alexis Sanchéz odkedy je v United, tak neskutočná slabota a dnes to len korunoval - neskutočne veľa pokazených predfinálnych, ale aj jednoduchých prihrávok a minimálne tri-štyrikrát namazal hosťom do rýchleho brejku, obrana United zasa prvý polčas katastrofa, v druhom už celkom dobrý výkon, stredová formácia vynikajúco dnes najmä Matič a v tesnom závese Pogba a mladej celkom slušná čierna, takmer neviditeľná robota a hlavne nabrané skúsenosti. Celkovo to ale pôsobilo dosť kompaktne a navyše, čo hodnotím kladne, tak od druhej polovice prvého polčasu pribudla zo strany United na útočnej polovici Chelsea konečne aj kategória rýchleho pohybu. Za United dnes naj: Lukaku, Matič, Pogba, Lingard a Smalling, naopak Lindelof a Alexis - statky-zmätky. Za Chelsea jednoznačne naj Willian - pán hráč a napokon zápasu celkom pomohol aj rozhodca.

Reagovat
MySch017

Skvelý druhý polčas v podaní domácich. Skvelý Matić, Pogba, tiež McTominay a najmä Lukaku, ktorý bol dnes nezastaviteľný. Totzo malo od klasického mourinhovského zápasu ďaleko, milý Ustohal, najmä ten druhý polčas to bola super hra.

Reagovat
El Dejf

čároví rozhodčí jsou v hokeji a ne ve fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

_____________________________________________

Reagovat
smazaný uživatel

Právě takhle to máme hrát ... dva štíty a pogba (CAM)....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele