27. kolo
12.02.2018 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - West Bromwich Albion 3:0

Tři těžké balvany spadly ze srdce Antoniovi Contemu. Jeden za každý gól proti West Bromwichi, jeden za každý bod, který si Chelsea ze zápasu odnáší. Italský šéf po dvou porážkách v řádě konečně zmátořil svůj tým a stabilizoval své značně rozviklané trenérské křeslo. Ani góly Mosese a dvakrát Hazarda však Conteho samy o sobě nezachrání, o jeho osudu se rozhodně až v příštích týdnech...

Porazit WBA byla pro Blues absolutní povinnost. Baggies jsou poslední a zoufale se trápí. Chelsea potřebuje v týdnu uspět v osmifinále FA Cupu s Hullem a pokusit se o překvapení ve dvojzápase s Barcelonou. Jen tak může bývalý šéf Juventusu nebo italské reprezentace pomýšlet na angažmá v Londýně i do příští sezóny.

To Alan Pardew má dle vedení West Bromwiche pozici neohroženou. Zatím. Jeho herní plán na Stamford Bridge se ovšem začal bortit už po pár minutách, kdy se hvězdná hostující akvizice v podobě Daniela Sturridge zranila. Byl to ale jeho náhradník Jay Rodriguez, kdo jako první vystřelil, hlavou ale nezamířil mezi tři tyče.

Gólman Baggies Ben Foster začal pracovat na plný úvazek po čtvrthodině hry, kdy kryl pokus Zappacosty, na něhož navázal Olivier Giroud - poprvé v základní sestavě Chelsea. Právě Giroud ale důležitě asistoval Edenu Hazardovi u prvního gólu. Belgičan nejprve silově odstavil Barryho, načež si narazil s Giroudem a rychlýma nohama dovedl balón do vápna. Gólová střela byla formalitou.

Po obrátce měla Chelsea potíže vrátit se do vůdčí role a mohla být potrestána po liknavosti Andrease Christensena. Rondón ho sice o míč obral, ale Thibauta Courtoise už nepřekonal. A po hodině předvedli domácí nádhernou akci, která odpor WBA definitivně zlomila. Moses vlétl po pravé straně do útoku, míč se k němu po tečované patičce Fábregase vrátil a sám před Fosterem už nemohl zaváhat.

Chelsea ale chtěla pojistku. Její sebevědomí přeci jen po porážkách s Bournemouthem a Watfordem nesahá do nebeských výšin a každý gól je pro Blues důležitý. Dvacet minut před koncem se tak míče opět chopil vynikající Eden Hazard na rohu vápna se rychlou kličkou zbavil soupeře a perfektní ranou na přední tyč uzavřel skóre na 3:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Seydou Doumbia

Boas i Matteo dostali padáka po prohrách s WBA tak snad 0:2 a papa Conte

Reagovat
frederik

4:0 pa pa WBA

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
waynemarkrooney

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele