5. kolo
17.09.2017 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Londýnské derby bez branek, Arsenal si ze Stamford Bridge odváží bod

Přestože Arsenal opět nedokázal zvítězit na půdě soupeře z první šestky celkového pořadí, výsledná remíza 0:0 z půdě obhájce titulu Chelsea je stále z pohledu Kanonýrů plně přijatelná. Vyrovnaný zápas přinesl pouze po jedné velké šanci na obou stranách a v samotném závěru oslabil domácí tým nevybíravým skluzem vyloučený David Luiz. Arsenal tak má první venkovní bod v sezoně, Chelsea si naopak připisuje na Stamford Bridge druhou bodovou ztrátu.

Zápas od samého počátku nabízel atraktivní podívanou, kdy se hra v rychlém tempu přelévala od jedné branky k druhé. Zprvu měla více ze hry Chelsea, ovšem Arsenal dokázal úvodní čtvrthodinu nátlaku ustát a poté si sám vytvořil hned tři slibné příležitosti. Welbeck s Lacazettem však v nelehkých střeleckých pozicích neuspěli, stejně jako Sead Kolašinac, jehož ránu dokázal Thibaut Courtois vyrazit tak šikovně, aby se k dorážce nedostali dobíhající hráči soupeře.

Po dvaceti minutách přišla první velká šance utkání. Ofsajdovou past hostující obrany přelstil Pedro a díky Fabregasově kolmici se zničehonic řítil sám na Petra Čecha. Brankář Kanonýrů však svůj tým podržel a kvalitním zákrokem nohou udržel čisté konto. Na opačné straně kontroval svou typickou dalekonosnou ranou Granit Xhaka, jehož dělovka skončila jen těsně vedle Courtoisovy levé tyče.

Čtyři minuty před koncem první půle již bylo na tutovky vyrovnáno. Aaron Ramsey podnikl výtečný průnik do šestnáctky Chelsea a improvizovaným zakončením orazítkoval tyč. Odražený míč se přitom odrazil k volnému Lacazettovi, jenže francouzský forvard nedokázal v rychlosti správně nastavit nohu a prázdnou branku zblízka přestřelil. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Antonio Conte na zhoršený výkon svého týmu zareagoval poločasovým stažením Pedra výměnou za Tiemoueho Bakayoka. Chelsea poté opravdu dokázala ovládnout zpět střed hřiště, ovšem vyjma nepřesných či zablokovaných střel Williana s Alonsem žádné další gólové příležitosti nepřicházely. Po pětašedesáti minutách přišel oživit ofenzivu Arsenalu Alexis Sánchez, jenž nahradil na hrotu matného Lacazetta, a jen chvíli nato naskočila na trávník i největší hvězda Chelsea, Eden Hazard.

Čtvrthodinu před koncem se sice zdánlivě postaral o průlom skóre Shkodran Mustafi, když na zadní tyči usměrnil hlavou do sítě Xhakův přímý kop, avšak radost německému obránci zhatil správně zdvižený praporek čárového rozhodčího. Na druhé straně se do slibné šance propracoval typickým sólem Hazard, ovšem zamířil pouze do připravených rukavic Petra Čecha.

Očekávaný závěrečný nápor Chelsea narušil dvě minuty před koncem David Luiz, jenž na půlce hřiště nešetrně trefil ve skluzu Seada Kolašinace a vysloužil si od rozhodčího Olivera nekompromisní červenou kartu. Dopředu se tak pustil Arsenal, ovšem kratičkou početní výhodu nedokázal využít a odváží si tak ze Stamford Bridge bod za remízu 0:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (22)

Přidat komentář
Tuxedo

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

no jesli to Arsenal tedka nevyhraje, tak to bude nejhorsi start do sezony za 50 let a bude to teda blba era Arsenalu.... jen aby se pak dostali do Evropske ligy, jesli budou takhle prohravat

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

kez by.... no pral bych si to taky, ale asi to nebude pravda

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Theft90

6:0

Reagovat
Assassin11

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
hradec

3:0

Reagovat
Teoretik

4:0

Reagovat
HullCity

...které ve čtvrtek končilo až skoro o půlnoci...aha jasně,ale v Anglii se končilo kolem 23...

Reagovat
smazaný uživatel

jo podle me budou unaveni....

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju stejne

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Arsenal to nějak zázračně ukope

Reagovat
smazaný uživatel

no zatim ten zapas nic moc..... obcas se mi zda ze je Arsenal i lepsi tym ikdyz Chelsea ze zacatku hodne tlacila..... je to dosti vyrovnane

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Lacazate je uplne nulovej... neumi zakoncit, neumi ani prihrat

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal proste na Chelsea neumi..... uplne ztraceny cas.... hnus zapas....

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles z toho zaznamu jde videt ze chelsea vubec neumi na arsenal a posledni zapasy je lepsi arsenal i kdyz se wenger prispusobil jehho taktice tak je lepsi nez conte

Reagovat
smazaný uživatel

ano Arsenal pusobi lepsim dojmem, jenze na dojmy se nehraje.... hraje se na body, kterych ma Arsenal zatracene malo a jde o nejhorsi vstup do ligy za poslednich 50 let - to vypovida o vsem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele