29. kolo
04.03.2018 14:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Arsenal FC 2:1

Arsenal nezvládl další ligový zápas a po porážce v Brightonu se mu opět vzdálila první pětka. Seagulls se druhým vítězstvím v řadě posunuli na desáté místo se ziskem 34 bodů.

Manažer hostů Arséne Wenger překvapil posazením Bellerína na lavičku náhradníků a nenominováním Ramseyho. Na pravém beku tak nastoupil Chambers a šanci dostal též Iwobi. Domácí vyběhli na trávník ve stejném složení jako v posledním vítězném utkání proti Swansea. Obranu Gunners měl větrat především Murray, jenž v posledních pěti domácích utkáních vsítil pět branek.

V 7. minutě rozehrál domácí Groß rohový kop, Duffy ve vzdušném souboji přelstil Čecha s Chambersem a kapitán Dunk poslal Brighton do vedení. V 10. minutě mohl další branku přidat Groß, ale Čech jeho střelu vyrazil. Arsenal se na začátku utkání velmi trápil. Ve 20. minutě vybojoval Knockaert míč na Iwobim a po Großsově patičce vypálil, ale Čech je pokus zblízka kryl.

Ve 27. minutě se ke gólové situaci opět přimotal Groß. Tentokrát centrem našel Murrayho, který střelou hlavou navýšil náskok domácích. I další příležitost si připsali Seagulls. Ve 32. minutě střílel Groß do Čechovy náruče. Za šest minut po delší době zahrozili hosté, Mchitarjan však střelou z úhlu nepřekvapil Ryana. Dvě minuty před pauzou Aubameyang tečoval střílenou přihrávku od Xhaky a snížil na 2:1. V nastaveném čase mohl Koscielny dokonce vyrovnat, ale trefil pouze tyč.

Druhý poločas začal ve vlažnějším tempu než ten první. V 58. minutě si Özil narazil míč s Aubameyangem a vypálil. Ryan měl s jeho projektilem plné rukavice práce. Za dalších šest minut opět zafungovala německo-gabonská spolupráce v barvách Gunners. Aubameyang však Özilovu nahrávku před branku nezužitkoval. Poté byl po srážce s Kolašinacem několik minut ošetřován Schelotto. Nakonec musel italský bek vystřídat.

Po této pauze zahrozil Izquierdo, když svůj pokus nasměroval těsně vedle tyče. Wenger poslal do hry na posledních osm minut Bellerína a Nketiaha, pro něhož to byl ligový debut. Následně Murray podruhé v zápase dopravil balón do branky, ale sudí mu pokazil radost kvůli Izquierdově postavení mimo hru. Ve třetí minutě měl dobrou možnost Aubameyang, ale volej namířil jen doprostřed brány, kde byl připravený Ryan. Ve zbylých minutách kontroloval hru Brighton a nakonec si připsal velmi cenné vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ondrasch77

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už to byla poslední kapka, je čas udělat papá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Wenger Out

Reagovat
Mikesh

Jen tak dál kluci. Na řadě výprask na San Siru jako tenkrát v Lm

Reagovat
Beči

To vedení Arsenalu by měli taky vyházet, když nejsou schopni propustit trenéra, který už na to očividně brutálně nemá. I mě už začíná být fandů Arsenalu skoro líto.

Reagovat
smazaný uživatel

Jiz delsi dobu pozoruji a obcas okomentuji vykony Arsenalu. V drtivé většině případů se do mne pusti fandové Arsenalu ze nerozumim fotbalu. A jak je Arsenal skvělý a Wenger ho drzi dlouhodobe na vysoke fotbalove urovni a mezi elitou. Jak maji dobrou strategii a ducha atd atd atd.

Nejsem odbornik ale neco mam odehrano, hodne sleduji fotbal i ctu. Ale moje slova z předchozích komentaru se vyplní do tecky. Budou radi za EL a pan Wenger byl skvělý trenér a dokazal z hracu dostat hodne. To je minulosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele