35. kolo
22.04.2018 14:30 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Wengerova první rozlučka dopadla úspěšně díky drtivému závěru

Ještě deset minut před koncem základní hrací doby platilo mezi Arsenalem a West Hamem United nerozhodné skóre 1:1 a domácí příznivci na Emirates Stadium neměli příliš důvodů ke spokojenosti. Pak ovšem přišla třígólová smršť, kterou nastartoval Aaron Ramsey a dvěma góly následně podtrhl Alexander Lacazette, díky čemuž Kanonýři zvítězili jednoznačně 4:1 a do klíčového semifinále Evropské ligy mohou jít s čerstvě nabytým sebevědomím.

Arséne Wenger již dopředu avizoval nasazení silné sestavy s výhledem čtvrtečního střetnutí s Atléticem Madrid, a tomu také dostál. Výjimkou byly pouze absence Petra Čecha, Mesuta Özila či Jacka Wilshera vinou zranění a nemoci. Zatímco nedávné zápasy na půdě Arsenalu se vesměs odehrávaly před poloprázdnými tribunami, Wengerovo nedávné rozhodnutí rezignovat po letošní sezoně se na divácké účasti znatelně projevilo a napěchovaný Emirates Stadium vzdal legendárnímu manažerovi Kanonýrů patřičný hold.

Jak je u Arsenalu zvykem, hned od počátku se rodily šance na obou stranách. Koscielného hlavička skončila těsně vedle, Joao Mario prověřil Ospinu a Marko Arnautović posléze dvakrát sahal po průlomu skóre. V prvním případě mu překazil radost zákrok Mustafiho na poslední chvíli, pak zase pohotový skok Ospiny. Když pak z následného rohu Kouyatého hlavička skončila jen na břevně, přežili domácí nejkrušnější chvilky. Na druhé straně byl obzvláště aktivní Danny Welbeck, ale ani on na poločasovém bezbrankovém stavu nic nezměnil. Přesto ještě do přestávky utrpěl Arsenal jednu ztrátu, neboť po souboji s Noblem opustil hřiště na nosítkách Mohamed Elneny.

Po změně stran Arsenal vstoupil do hry s větším nasazením a netrvalo dlouho, než tato snaha přinesla ovoce. Xhakův rohový kop přistál v hloubi šestnáctky na noze osamoceného Nacha Monreala, jenž těžkou ránu z voleje výtečně ukočíroval a propálil vše, co mu stálo v cestě. Radost však Kanonýrům vydržela ani ne celou čtvrthodinu, neboť po sérii odražených střel přistál míč u Arnautoviče a Ospina se na jeho nekompromisní křižnou ránu natahoval marně.

Dvacet minut před koncem Arséne Wenger nasadil místo matného Iwobiho nejdražší klubovou posilu Piérra-Emericka Aubameyanga a právě příchod gabonského útočníka nastartoval Arsenal k závěrečnému tlaku. Xhakovu dělovku ještě Joe Hart dokázal konečky prstů vyrazit, stejně jako výtečný pokus Welbecka, avšak osm minut před koncem anglický reprezentační gólman přece jen kapituloval podruhé, neboť Ramseyho centr pouštěl Declan Rice v souboji s Aubameyangem za sebe a míč skončil přesně u Hartovy levé tyče.

Zatímco hosty tento moment poslal do kolen, Arsenal se už hnal za dalším zásahem. Jen dvě minuty po Ramseyho šťastné trefě vytáhli Kanonýři nejlepší kombinaci utkání, když Welbeck po narážečce s Xhakou posunul míč na Aubameyanga, jenž našel na straně Alexandra Lacazetta a francouzský forvard tvrdou ranou s pomocí teče bránícího hráče propálil Harta potřetí. Ani to ale nejlepšímu střelci Arsenalu nestačilo a minutu před koncem stanovil konečné skóre 4:1 dalším chladnokrevným zakončením z hloubi šestnáctky.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
kolouch

ADRIAN - Rice, Ogbonna, Cresswell - Zabaleta, Noble, Kouyate, Masuaku - Arnautovic, Lanzini - Chicharito. Věřím minimálně v bod. COYI !

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

1:1 COYI!!

Reagovat
smazaný uživatel

COYI

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0. Jako kazdej domácí zápas. Auba, Laca 2x

Reagovat
duloig

neprehra poteší C O Y I

Reagovat
smazaný uživatel

COYI

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
duloig

Kristova noho Hart v bráne

Reagovat
kolouch

Sullivan me timhle prosazovanim sveho oblibence Harta do sestavy pekne sere. Pochybuju o tom, ze je to Moyesovo rozhodnuti

Reagovat
duloig

Tak nie no po 1:1 som utekal pozrieť mač.Mal som ostať radšej vonku

Reagovat
OnlyWHU

Debakl za tragickej závěr. Obrana vč. Harta na ručník. Co dnes předváděli někteří borci je hrůza. Rice je zatím spíši dobrej na lavičku, Cresswell se už asi vidí někde jinde a Zabaleta jako na vejminku. A další: neviditelnej Noble, dnes i chybující Kouyaté, Masuaku atd. Áčko to vyhrálo pro Wengera s přehledem, my se budeme bez těch zraněnejch třást až do konce. Kolik bodů můžeme reálně s touhle výkonností ještě uhrát? COYI!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kolouch

Totálně nezvládnutý závěr zápasu. Přitom do 82. minuty a nepochopitelné chyby Riceho to nebyl vůbec špatný výkon..

Reagovat
OnlyWHU

Asi jo. Faktem je, že jsme hráli s hodně motivovaným, kvalitním týmem. Zůstává ale ta hrůza z posledních 10 min. Totální ztráta koncentrace a asi nám i trochu došel kyslík. Nebylo, čeho se chytit. Při gólovejch situacích to bylo na ručník. Strašně postrádám autoritu, bojovníka, kterej ostatní strhne. Kdysi se o to pokoušel Noble, teď jakoby neexistoval. V takovejch zápasech taky se naplno ukazuje, že máme největší problém s oslabenou obranou. Na sympaťáka Collinse v hledišti je sice hezkej pohled, ale lepší by byl na trávě. Absence Reida je teď holý neštěstí. Modlím se, abychom se po tomhle výtěru zvedli a ty pod náma už nezískali ani bod. Pardon.... COYI!!!!!!!

Reagovat
kolouch

Při aktuální formě můžeme reálně uhrát nějaké body pouze s Leicesterem a posledním domácím utkání s Evertonem. 6 bodů na sestupové pásmo (ještě při lepších vzájemných zápasech se Southamptonem i Stoke) se můžou zdát dostatečné ale v případě Southamptonu, pokud zvládne zápas s Bournemouthem, to můžou být ještě nervy.

Reagovat
OnlyWHU

Odhaduju, že by nám mohly stačit i 3 body. Southampton mají podobný los jako my. Moyes kdysi tipoval k záchraně 40 bodů. a asi bude mít pravdu. Nervy to budou rozhodně. Už nikdy více .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele