10. kolo
28.10.2017 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal FC - Swansea City 2:1

Manažer Arsenalu Arséne Wenger si na svůj jubilejní 800. ligový zápas ve vedení londýnského klubu připsal očekávané vítězství proti Swansea, které se však vůbec nerodilo lehce. Hosté se totiž na Emirates Stadium ujali brzkého vedení zásluhou Clucase, na což museli po změně stran gólově zareagovat Sead Kolašinac s Aaronem Ramseym, aby nakonec Kanonýři přece jen triumfovali v poměru 2:1 a dotáhli se na rozdíl jediného bodu k třetímu Tottenhamu.

Domácí vsadili na stejnou sestavu, jaká si v minulém drtivě poradila s Evertonem, ovšem tentokráte čelili podstatně zodpovědnější defenzivě. Swans navíc využili první vážnější příležitosti na druhé straně, aby se překvapivě sami postarali o průlom skóre, když na Abrahamův pas vběhl do šestnáctky nikým nehlídaný Sam Clucas a přízemní ranou propálil i Petra Čecha.

Podle očekávání se tvorby hry opět ujali hráči Arsenalu, jenže místo vyrovnání visel ve vzduchu průběžný stav 0:2. Zaváhání Pera Mertesackera totiž využil Jordan Ayew, jenž ale místo nalezení lépe postaveného Tammyho Abrahama pálil neúspěšně sám. Až pět minut před koncem první půle poprvé pořádně zahrozili i Kanonýři, ale Lukasz Fabianski se proti svému bývalému zaměstnavateli vytáhl a ránu Alexise Sáncheze bravurně zneškodnil.

Ať už Wenger svým hráčům řekl o přestávce v kabině cokoli, rozhodně to zafungovalo. Sotva šest minut po změně stran připadla sražená rána Mesuta Özila k nohám Seada Kolašinace, pro nějž už nebyl větší problém napálit míč do sítě a srovnat.

Hosté se takřka vzápětí znovu ujali vedení, avšak fanouškům Swans zkazil u trefy aktivního Abrahama radost zdvižený praporek čárového rozhodčího. Poté již bylo rušno na druhé straně. Nejprve Laurent Koscielny promarnil obrovskou šanci, když svou hlavičku z Alexisova přímého kopu poslal vedle, ale v osmapadesáté minutě už domácí přece jen obrat skóre dokončili. Xhakův křižný pas si na levé straně zpracoval Kolašinac a vybídl ke skórování zblízka Aarona Ramseyho, jenž nezaváhal.

Po zbytek zápasu již Arsenal nabytý náskok bez větších potíží kontroloval, byť jeho navýšení se Kanonýrům nedařilo. Nejblíže měl k pojištění vedení v samém závěru střídající Olivier Giroud, ovšem svou ránu nakonec zakroutil těsně vedle Fabianského tyče.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele