15. kolo
02.12.2017 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Fantastický De Gea vychytal United výhru na Emirates

Letošní bezchybná domácí bilance Arsenalu je u konce. První porážku londýnskému klubu uštědřil Manchester United, který trefou Valencii a dvěma góly Lingarda chladnokrevně vytrestal každé zaváhání obrany soupeře a nakonec zvítězil 3:1. Přesto hlavní zásluhu na tomto triumfu nese brankář United David de Gea, jenž vynikajícím výkonem udržel svůj tým ve vedení a celkově si v tomto utkání připsal stěží uvěřitelných čtrnáct zákroků. Kaňkou na výhře Manchesteru je pak vyloučení klíčového záložníka Paula Pogby, jenž kvůli nešetrnému zákroku na Bellerína přijde o nadcházející derby s vedoucím Manchesterem City.

Přestože obrana Arsenalu v posledních kolech sbírala jedno čisté konto za druhým, úvod zápasu jí katastrofálně nevyšel a hosté chladnokrevně trestali. Ve čtvrté minutě špatná přihrávka Laurenta Koscielného založila útok Antonia Valencii, jenž si na hranici šestnáctky vyměnil míč s Pogbou a propálil přízemní ranou vyběhnuvšího Čecha. Ještě hůře bylo pro Kanonýry o šest minut později, kdy pro změnu selhal s míčem u nohy Shkodran Mustafi a rychlý brejk United zakončil po výjimečné práci Martiala Jesse Lingard.

Manchester tak měl zničehonic po jedenácti minutách nahráno a bylo na Arsenalu, aby vrhnul všechny síly kupředu. Výsledkem byla bláznivá první půle, kdy se domácí hnali proti zataženému soupeři za zdramatizováním zápasu, ovšem zároveň tak otevírali prostor k rychlým protiútokům a dalším gólům ve vlastní síti. Přesto podstatně víc šanci připadlo Arsenalu, který povedenými kombinacemi opakovaně zdolával defenzivu United, jenže znova a znova narážel na poslední překážku v podobě Davida de Gey.

Španělský gólman již v první půli přinejmenším třikrát potvrdil, proč se řadí k nejlepším brankářům světa, neboť špičkovými zákroky držel čisté konto proti střelám Lacazetta, Bellerína či vlastního spoluhráče Lukakua. Když sudí Marriner neposoudil zákrok Roja na Lacazetta v hloubi šestnáctky jako provinění proti pravidlům, poločasový stav tak navzdory masivní dominanci domácích ukazoval dvoubrankové vedení United.

Arsenal po změně stran navázal přesně tam, kde v první půli skončil, a hned po třech minutách se dočkal zaslouženého snížení. Alexis Sánchez našel výtečným pasem za obranou linií Manchesteru Aarona Ramseyho, jenž místo vlastního zakončení přiťukl míč Alexandru Lacazettovi, pro nějž už nebyl problém zabořit míč do sítě.

Atmosféra na Emirates Stadium byla v tu chvíli neutišitelná a domácí mocně sahali po vyrovnání. Nejblíže k tomu bylo záhy duo Lacazette, Alexis, jenže oba opět narazili na neuvěřitelného De Geu, který nejprve zastavil kvalitní ránu prvního jmenovaného a Alexisovi pak zabránil v gólové dorážce rychle vytrčenou nohou.

Místo vyrovnání se tak znovu projednou potvrdilo známé rčení "nedáš, dostaneš". Do otevřené obrany Arsenalu naběhli Pogba s Lingardem, francouzský záložník suverénně obkroužil osamoceného Koscielného a ideálním pasem našel před prázdnou brankou Lingarda, jenž snadno vsítil svůj druhý zásah večera.

Třetí gól United poslal Kanonýry do kolen a zdálo se, že zbytek zápasu již hosté budou mít bezpečně pod kontrolou. Místo toho však čtvrthodinu před koncem základní hrací doby uviděl Paul Pogba červenou kartu za ošklivé šlápnutí na Héctora Bellerína a kromě oslabení svého týmu bude také Manchesteru chybět v očekávaném městském derby s Manchesterem City.

Přestože manažer Arséne Wenger nasadil na trávník forvardy Welbecka s Giroudem, závěrečný tlak Arsenalu již žádný další gól nepřinesl, přestože zákrok střídajícího Darmiana na Welbecka volal po odpískání pokutového kopu. Manchester United si tak z Londýna odváží velecenné vítězství 3:1, díky němuž upevnil své postavení na druhém místě a nadále zůstává nejblíže vedoucímu rivalovi City.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
tnt03

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
PePiG7

1-3 Ramsey - Lukaku, Rashford a Martial jako zolik

Reagovat
freewill

Doufám, že jsi to vsadil jako přesný výsledek alspoň za litr !!!

Reagovat
PePiG7

Bohuzel ne, sakra.

Reagovat
smazaný uživatel

2-4

Reagovat
Ragnar Lothbrok

4:0

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Jestli nebudou hrát Alexis a Lacazette, tak 1:2.

Reagovat
waynemarkrooney

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ví někdo prosím o důveryhodnym streamu kde to pobězí??

Reagovat
Rezan

Báječné

Reagovat
freewill

Paráda !!! David de Gea je opravdu borec, Pogba je neskutečný hovado (má IQ tykve a proto byl také pro SAF nepoužitelný). Držím palce a doufám, že to dobře dopadne i s MC.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Jj pod SAF hráli samý inteligenti: Scholes, Neville, Keane..

Reagovat
Bellgarion

Ještě jsi zapoměl Erica Cantonu

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
freewill

Pokud srovnáváš inteligenci tebou jmenovaných s Pogbou, pak mi nezbývá než konstatovat, že i tvoje IQ se rovná IQ Pogby (nebo třeba Koscielného.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

IQ Pogby se rovná IQ těch debilů, co jsem vyjmenoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta červená ena karta bola prehnaná žltá v pohode.Za to si Bellerin mohol sám keď takto bráni.Proste Pogba bol v rychlosti a on mu tam podstrčil nohu lebo uz nič ine už nestihol urobiť a keby sa Pogba o ňu podkol tak má Bellerin tiež hned žltú no proste tak mu vyšiel krok v rýchlosti.Nevadi 3 body sme získali.

Reagovat
Vsadim gule

Myslím si to taky ze za to proste nemohl. Prve mě ale napadlo ze měl dostat žlutou ale když ho sudí volal k sobě tak se tam furt o tom vykecaval s hracema Arsenalu až rozhodčímu došla trpělivost a vytáhl hned červenou. Tak mi to přišlo. 3 body dobrý ale problém je ze příští týden hrajeme s City a bez pogby to bude sakra velkej problém.

Reagovat
Vsadim gule

Ještě doufám ze se tým aspoň zkusí odvolat k tomu rozhodnutí. Co mužem ztratit..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele