22. kolo
03.01.2018 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Otevřená střelnice na Emirates nakonec vítěze nepřinesla

Londýnské derby mezi Arsenalem a Chelsea nabídlo až nečekaně bláznivou podívanou plnou šancí na obou stranách, špičkové zákroky brankářů a také čtyři góly. Přestože po výstavní pumelici Wilshera šli do vedení hráči Arsenalu, obhájce titulu bleskově srovnal zásluhou Hazardova proměněného pokutového kopu a sedm minut před koncem poslal Chelsea do vedení Marcos Alonso. Ani hostům se ale náskok nepodařilo udržet, neboť na konečných 2:2 upravil skóre v samém nastavení Héctor Bellerín.

Domácí podle očekávání nastoupili se značně poslepovanou defenzivou s mladíčky Chambersem, Holdingem a Maitlandem-Nilesem. Nesehranost zadní linie Arsenalu se projevila po čtvrthodině hry, kdy zdánlivě neškodný nákop dopředu vyústil v samostatný únik Álvara Moraty, který však tváří v tvář Čechovi zcela selhal a poslal svou křižnou ránu výrazně vedle.

Odpověď Arsenalu přišla hned záhy a stála zato. Výtečná kombinace Özila s Alexisem vyústila v tvrdou střelu druhého zmiňovaného na přední tyč, avšak Thibaut Courtois v brance Chelsea vytáhl exkluzivní zákrok a vytěsnil míč na tyč, od níž proskákal po brankové čáře až do druhé tyče a pak zpět do náruče belgického gólmana. Chvíli nato si na Courtoise nepřišel s přízemní ranou ani Alexander Lacazette, zatímco na druhé straně zase Čech obstál proti nepříjemné ráně Bakayoka. Když pak v zakončení neuspěli s pokusy zpoza šestnáctky Alonso, Özil i Fábregas v obzvláště slibné pozici po skvělé práci Hazarda, skončila atraktivní a překvapivě otevřená první půle bez branek.

Také po změně stran připadla první velká šance hostům. Eden Hazard i Marcos Alonso si však navzdory kvalitnímu zakončení vylámali zuby na pozorném Čechovi. Pár minut nato pokračoval v brankářské hitparádě také Thibaut Courtois, jenž zavčasu stihl zmenšit střelecký úhel volnému Lacazettovi a tvrdou střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil do bezpečí.

Po hodině hry už ale belgický gólman přece jen inkasoval. Nadějná kombinace Özila s Lacazettem ještě přinesla pouze rohový kop, ovšem právě po něm se s nechtěnou pomocí Álvara Moraty dostal do zakončení Jack Wilshere a fantastickou pumelicí do horního růžku poslal Arsenal do vedení. Radost však Kanonýrům trvala sotva čtyři minuty, neboť Eden Hazard díky nešikovnému zákroku Bellerína vybojoval pro svůj klub výhodu pokutového kopu, který sám bezpečně proměnil.

Zničehonic byla najednou na koni Chelsea a o brzký obrat skóre se mohl v devětašedesáté minutě postarat Morata, jenže ani tentokráte svůj samostatný únik nedokázal přesně zakončit a poslal frustrovaného Antonia Conteho do kolen marně tlouci do trávníku. Sedm minut před koncem už ale italský manažer mohl vesele oslavovat, a to díky výtečné práci svých dvou křídelních obránců. Střídající Davide Zappacosta obelstil Maitlanda-Nilese a tvrdým přízemním centrem našel na přední tyči nabíhajícího Marcose Alonsa, jenž suverénně uklidil míč do sítě.

Arsenal se ovšem nenechal nepříznivým vývojem zápasu rozhodit a v závěrečných minutách přišpendlil soupeře k vlastní šestnáctce. Nadějné rány Mustafiho s Alexisem ještě cestu přes bránící hráče nenašly, ovšem ukázkový volej Héctora Bellerína z druhé minuty nastavení prosvištěla okolo všech včetně marně se natahujícího Courtoise a bylo znovu srovnáno. Už tak bláznivý zápas nabral v posledních vteřinách ještě groteskní prvky, neboť stále zbyl čas pro Álvara Moratu, aby zahodil i třetí únik proti samotnému Čechovi a dorážející Zappacosta orazítkoval pouze břevno.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
HOAX

Reagovat
justcall

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Tuxedo

1:2

Reagovat
frederik

1:3

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip EF je jiný v preview než v článku, už jsem si říkal, který zaslepenec tam napsal 1

Reagovat
smazaný uživatel

Neví prosim někdo stream ? Streamcommando mi příjde už delší dobu nespolehlivý...

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus fromsport.com tam mi to chodi docela v poho

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Při pohledu na sestavu - 2. Wenger je mimo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele