37. kolo
05.05.2018 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Swansea City 1:0

Bournemouth uštědřil Swansea porážku, která jí komplikuje život. Dvě kola před koncem patří Labutím osmnácté místo znamenající sestup. Utkání na Vitality Stadium rozhodla jediná branka, tu vsítil už v prvním poločase Ryan Fraser. Bournemouth tak má definitivně po záchranářských starostech a z Premier League se bude radovat i příští rok.

Utkání mělo od první minuty velmi dobré tempo a šance se rodily na obou stranách. Tu vůbec první měla Swansea a kdyby jí proměnila, kdo ví, jak by se nakonec utkání vyvíjelo. Begovič předvedl proti střele z penaltového puntíku fantastický zákrok a jen díky němu domácí neprohrávali. Na druhé straně měl dvě vyložené šance Wilson, ale v prvním případě na balón nedosáhl a ve druhém branku přestřelil.

Ve 27. minutě se přihlásila o slovo opět Swansea, po centru Ayewa hlavičkoval vedle Olsson. Bezbrankový stav nakonec prolomili do té doby méně aktivnější domácí. Standardní situaci rozehrál Bournemouth chytře a po nacvičeném signálu se trefil přesně k tyči Ryan Fraser. V tu chvíli ještě diváci netušili, že vidí první a zároveň poslední branku utkání. Přitom šance opět byly, ale to by nesměl Ayew v blízkosti brankáře přestřelit.

Swansea se nedokázala ve druhém poločase dostat pořádně ke slovu. Bournemouth si hubený náskok dobře střežil a klidně mohl skóre ještě navýšit. Aké pouze zviditelnil Fabianskiho a Gosling v jasné pozici místo střelby volil přihrávku, což se ukázalo jako špatné řešení. Fabianski si v závěru připsal ještě jeden dobrý zákrok. Swansea nakonec těsně padla a dvě kola před koncem Premier League není v dobrém postavení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele