22. kolo
22.01.2017 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Hull City 2:0

Chelsea využila hromadného zaváhání svých pronásledovatelů a navýšila svůj náskok na čele tabulky už na osm bodů. S Hullem si na domácí půdě poradila a díky gólům Costy a Cahilla vyhrála 2:0. Zápas ale nebyl žádnou procházkou růžovým sadem, neboť nováček soutěže dlouhé pasáže zápasu favorita zlobil.

Pro Chelea byl ale zápas především o návratu Diega Costy, jenž - ať už vinou zranění zad nebo neshod s realizačním týmem - nenastoupil minulý týden v Leicesteru. Už v první minutě se ale po Luizově dlhém míči dostal do dobré šance a vypálil těsně vedle. Po pár minutách ho na opačné straně následoval Tom Huddlestone, jenž dal po narážečce s Hernándezem najevo, že Hull nepřijel na Stamford Bridge s poraženeckou náladou.

S bolavou hlavou nicméně stadion opustil smolař Ryan Mason, který si při srážce s Garym Cahillem nejspíš přivodil otřes mozku a z hřiště ho museli odnést na nosítkách. Kvůli ošetřování a stavbě nosítek se nehrálo osm minut a chvíli trvalo, než se obnovilo tempo hry hodné pro Premier League.

Paradoxně to byl Hull, kdo významněji hrozil, především stoper Harry Maguire měl excelentní den a kromě výborné práce v defenzivě se projevil i v útoku. Jen v prvním dějství se dvakrát protáhl až k vápnu či do jeho vnitra a pálil na bránu. Především jeho pumelice ke konci poločasu Courtoise pořádně vyděsila.

Chelsea toho dopředu moc nepředvedla - do vítězného gólu Diega Costy měl nejnebezpečnější projektil na svědomí Marcos Alonso, jehož tečovaná rána by nebýt zákroku Jakupoviće zapadla pod břevno. V sedmé minutě dlouhého nastaveného času se však nejlepší střelec Premier League zjevil ve vápně a i s trochou štěstí dostal míč po Mosesově centru do branky.

Gól do šatny ale paradoxně Chelsea spíš ukolébal, a to doslova. Alonso totiž pět minut po přestávce působil jako po opici, když na hranici vápna nešikovně sestřelil Hernándeze a nejspíš se měla pískat penalta. Rozhodčí však Hullu tuto výhodu nepřiřkl a Tigers se museli snažit o vyrovnání ze hry. Třeba jako Meyler, který pálil tvrdě z dálky a Courtois musel na zem.

Ve druhém dějství byli skutečně lepším týmem, obzvlášť po změně rozestavení na 4-2-3-1. Hull náhle diktoval tempo hry a Chelsea se soustředila pouze na protiútoku. Až do druhé branky vlastně zahrozil jen Costa propagační střelou zpoza vápna, jinak defenziva Hullu v čele s Maguirem jakoukoli snahu lídra tabulky tříštila.

Hull cítil šanci na zisk bodu a dělal pro to všechno. Po hodině hry se do zakončení dostal i stoper Dawson, který při menším zmatku ve vápně Blues pálil z úhlu a Courtois raději ránu mířící vedle jistil zákrokem. V závěru zápasu se však projevily zkušenosti a kvalita Chelsea, která díky Fábragasovi opět našla půdu pod nohama.

Španělský záložník se deset minut před koncem chopil standardní situace a parádním centrem našel hlavu skórujícího Garyho Cahilla. Krátce nato skulinou v obraně Hullu poslal do nájezdu Costu, ale ten si na Jakupoviće podruhé nepřišel. Chelsea musela děkovat i brankáři Thibautu Courtoisovi, jenž rozhodně své čisté konto nezískal zadarmo. Na samém sklonku musel skvělým reflexivním zásahem krotit ještě ránu Niasseho.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
Tuxedo

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frederik

4:0 3x Diego C. 1x Eden H.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hona.kub

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

Chelsea 4:1 Hull City

Reagovat
Hardwell

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Diego, Eden, Marcos

Reagovat
smazaný uživatel

Hra Hullu sa príchodom nového manažéra zlepšila. Ešte to bude boj v tom semifinále, pretože Hull vie zabojovať.

Reagovat
HullCity

Hm,kdyby sudí nebyl baba a odpískal pro nás penaltu,tak třeba by to vypadlo jinak,ale tak 2:0 není nijak ostudný výsledek proti letošnímu suverénovi.Masonovi přeji rychlé uzdravení!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele