7. kolo
26.09.2015 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

West Ham United - Norwich City 2:2

Před týdnem fanoušci West Hamu oslavovali heroické vítězství na Etihad Stadium, nyní jsou vděční za bod z domácího měření sil s nováčkem z Norwiche. Vítejte v prapodivné realitě letošní sezony Kladivářů z Boleyn Ground...

Dnešní duel značí již třetí domácí zaváhání West Hamu ze čtyř pokusů, což může uspokojit málokterého příznivce. A to platí tím spíš, když tohle sobotní odpoledne bylo charakterizováno hlavně převahou hostí a zachráněno teprve v nastavení.

Zejména úvodní půlhodinu Hammers vyloženě prospali a už po devíti minutách pustili soustředěnějšího soka do vedení. Mark Noble se přitom tehdy vytasil s nesmyslem, za který by ho profackoval i trenér v přípravce - v obranné třetině přihrával napříč téměř celým hřištěm namísto jednoduchého odkopu balonu do zámezí a bystrý Brady po vystihnutí přihrávky Tomkinsovi zavěsil.

Ani vstřelená branka West Ham nijak neprobrala a Norwich teď může jenom litovat, že se mu záhy nepodařilo využít žádnou z dobrých příležitostí k navýšení náskoku. Whittaker měl například místo střely z těžkého úhlu raději centrovat, Howsonově voleji scházely jen decimetry a Jerome zacílil do boční sítě.

Po více než půlhodině zničehonic přišla reakce ze strany West Hamu. Sakho předal míč doprava Payetovi a ten mu ho při zemi precizně vrátil do gólové pozice. Mimoto měl ještě dvě slušné šance Manuel Lanzini, do kabin se však nakonec šlo za nerozhodného stavu.

Po přestávce byl opět výrazně nebezpečnější Norwich. Adrián nejprve konečky prstů odmítl parádní gól Howsona a poté se bleskovou reakcí vyšvihl také proti Jeromeho koncovce. Na druhém konci hřiště ale bylo rovněž celkem rušno: Sakho dvakrát zajímavě hlavičkoval a své možnosti registrovali i Kouyaté s Payetem.

Delší čekání na další branku nakonec ukončil až Nathan Redmond, nový Neilův žolík. Obvykle startující záložník se tentokrát po nahrávce produktivního Hoolahana prosadil přesně 14 minut po příchodu na plac.

Norwichi však cenné venkovní vítězství přáno nebylo. V poslední minutě regulérní hrací doby ještě Russell Martin na brankové čáře odvracel pohromu v podobě Whittakerova vlastence, nakonec ale Canaries přeci jen zradila jejich známá Achillova parta - bránění standardek. Ve třetí minutě nastavení takhle Kouyaté navázal na Payetovu dodávku a Carrollovo přikopnutí.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 1:1 neb tak, tak 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 plus 2čk

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham doma moc neumí ale proti Norwich by měl... tip : 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele