35. kolo
10.05.2016 21:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Manchester United 3:2

Jakou lepší rozlučku si mohlo Boleyn Ground přát? West Ham vyhrál, ale hlavně jakým způsobem - nejprve nechal otočit Manchester United, a potom naopak v závěru otáčel sám. Hammers takhle nadále mohou prahnout po Evropské lize, zatímco Red Devils opět nemají svůj osud spojený s Ligou mistrů ve vlastních rukou...

Stejně jako k dubnovému zápasu s Tottenhamem, také tentokrát se Manchester United při cestě do hlavního města opozdil, když jeho týmový autobus kvůli předčasně otevřenému stadionu uvízl v zácpě - a také tentokrát z toho byla porážka.

Ne náhodou Red Devils odstartovali velice vlažně, za což je Hammers hned několikrát mohli potrestat. Andy Carroll neproměnil sólový nájezd a Michail Antonio měl svou branku neuznánu vinou ofsajdu. Hned po deseti minutách se potom za pomoci Blindovy teči prosadil Diafra Sakho.

Přes otřesný první poločas se ovšem Van Gaalova parta zvládla do toho druhého vrátit zkoncentrovaná a připravena utkání obrátit - což se jí také během necelé půlhodiny povedlo. Vyrovnáno bylo vlastně hned z první pořádné šance hostů, když Rashford v klidu uvolnil na pravém křídle Matu a jeho centr uklidil do sítě Martial.

Manchester United byl rázem v laufu, i tak si ale domácí dál zvládali vytvářet šance. Payet stáčel svou střelu těsně mimo, Sakho hlavou mířil nad břevno a jiný Carrollův hlavičkovaný pokus až z čáry odvracel Martial. Právě francouzský forvard potom v 72. minutě znovu potěšil cestující fanoušky, když po příhře Rashforda zmátl Randolpha a namísto centru ho zaskočil na přední tyči.

Rudí Ďáblové v tu chvíli vypadali být pevně na cestě za Ligou mistrů, slavící domácí však měli jiné představy - a ve zbyvajících pár minutách se jim dokonale podařilo využít soupeřových slabin ve vzdušném prostoru. Nejprve po Payetově výzvě hlavičkoval přesně Antonio a potom francouzskému tvůrci hry další asistenci daroval pro změnu stoper Reid.

Boleyn Ground ještě jednou a bohužel naposledy propuklo v nespoutanou radost...

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
diastan

2:1

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to Westham nepokakal se Swans přál bych jim to takle si preju aby untd byli stoprocentní a dostali se do LM kam patří víc než umeloiny ze city,city bude bez LM a guardiola se bude opakovat po jednej sezóně ,protože v Anglii jeho hře psenka nepokvete zatím mel všude kdyspozici naprosté top a jen jednoho soupeře v lize ,v Anglii těžce narazí ten jeho nudnej fotbal

Reagovat
kylo ren

Reagovat
t0mmy33MCFC

rikas to spatne, za posledni roky patri jednozacne city do LM a united s litrpulem do EL a umělotiny? kdo zustal u vas neumelej? mozna tak shrek a to jeste za sileny penize ale s tim Pepem mas mozna pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Payet - Rashford)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

GOOD BYE BOLEYN.Nadhernej zapas.Jsem pysnej na to, ze jsem fanousek West Hamu

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Skvělá hra, skvělá výhra

Reagovat
OnlyWHU

Skvělá hra, skvělá výhra. Z Boleyn Ground jsem naměko .

Reagovat
OnlyWHU

Děkuji za nádherný video a pěknou vzpomínku. Na stadionu jsem byl a je pro mě srdeční záležitostí - protože je prostě neopakovatelnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Upton Park bude chybět Přesně takovou rozlučku si zasloužil, super zápas na závěr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele