33. kolo
09.04.2016 13:45 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

West Ham United - Arsenal FC 3:3

Tři vstřelené góly na West Hamu a v Liverpoolu. Dva góly na půdě Tottenhamu a Manchesteru United. V součtu ani jedna výhra pro Arsenal. Tentokrát si Kanonýři vzadu vůbec nevěděli rady s Andym Carrollem, který je ze vzduchu pokořil hned třikrát a obrátil, co se původně jevilo jako pohodový zápas pro mírného favorita...

Arsenal nakonec ještě nastoupil bez Petra Čecha a zprvu to skutečně vypadalo, jako že David Ospina nebude mít příliš práce. První pasáže byly totiž hlavně o Kanonýrech a speciálně Alexi Iwobim, který si při zvláštní pozornosti upoutané k Özilovi užíval značné volnosti, a ta Kladiváře vycházela pěkně draho.

Nigerijský reprezentant v první půli vytvořil dva góly; nejprve skrze obyčejnější kolmou příhru pro Özila, posléze již prostřednictvím extravagantnějšího obloučku za obranu, kam si naběhl precizně zakončující Alexis Sánchez.

Když už to ale vypadalo, že Arsenal odkráčí do kabin s pohodlným vedením v kapse, poprvé se vážněji projevil výškový deficit v obranné linii Kanonýrů. Slaven Bilić se před výkopem odhodlal k překvapivému tahu poprvé od 2. ledna nasadit do základní sestavy Andyho Carrolla, a ten se bez Pera Mertesackera s Petrem Čechem v těsné blízkosti ukázal být docela nebránitelným.

Carroll již dříve nůžkami nebezpečně hrozil po centru Nobleho a Lanziniho gól měl jindy platit, když ho do regulérní pozice vystavil Bellerín, ovšem WHU se tak jako tak stihlo dostat na koně ještě před přestávkou. Nejprve Carroll proměnil Cresswellův centr zleva, a potom pohotovým zakončením jakoby vleže reagoval na vlastní zablokovaný pokus, aby ve zbývajících pár minutách úvodní části poslal soupeře do kolen.

Pokud se Arsene Wenger v šatně pokoušel své hochy vzchopit a naladit zpět na vlnu, kdy zápasu jasně vládli, vůbec se mu to nepovedlo. Ihned po přestávce si totiž pro penaltu šel Lanzini, Payet měl svůj gól na poslední chvíli odvolán pro faul Carrolla na Koscielného a úvodní nátlak WHU po obrátce nakonec ústil i v platnou branku, když Antoniův přetažený centr majestátně odhlavičkoval do sítě hrdina Andy Carroll (i když, pravda, za pomoci stopera Gabriela).

Vyrovnání měl záhy na kopačce Monreal, jeho prudká rána po rohu si ovšem našla pouze Lanziniho stojícího u tyčky. A v 70. minutě už to bylo 3:3. Özil dobře vrátil míč zpátky na puntík, kde Welbeck ztečoval míč přímo do cesty nekompromisního Koscielného.

Utkání se dostalo do fáze, kdy v podstatě každý útok smrděl. Arsenal se dostával zpátky do útočné pohody, mezitímco na druhé straně nadále operoval zmatený Gabriel a Wengerova logická ofenzivní střídání oslabila záložní řadu směrem dozadu, takže Payet měl relativní volnost na tvoření nebezpečí.

Na francouzském záložníkovi však, kromě jiných, bylo hodně znát, že se už v předešlých minutách notně vyčerpal a sílící únava nakonec znemožnila oběma týmům jakkoliv dále zamotat průběh utkání. Ospinu už akorát polekala Cresswellova skákající rána, zatímco Alexis na opačném konci hrací plochy tvrdohlavě odmítal zakončit levačkou, až z jeho skvělé šance nebylo zhola nic.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tesim se na to.Podme je dat..! ! ! 3:2 Come on IRON'S

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju West Hamu, rozhodčí vám krásně pomohl Prase zkur**ný, co má být po pár minutách dávno pod sprchama, dá 3 góly

Reagovat
Geordies

Jako nezaujatý fanoušek musím říct parádní fotbal.....ale proč tady brečíš? Vždyť West Hamu zatím ještě k tomu sudí neuznali dva goly (z toho jeden naprosto regulérní), posoudili plno sporných momentů pro Arsenal, viz brejk Noblea zakončený Monrealovou přehlédnutou rukou....Navíc jsou domácí lepší, opravdu nechápu tuhle zaslepenost

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas s Geordies Nádherný utkání - ovšem ne pro typickýho fanouška z ČR, kterej se nejradši vidí jako předseda komise rozhodčích

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky si to napsal A zdravím do Liberce Uplakánci

Reagovat
aaronramsey

jako fan Arsenalu nemůžu nesouhlasit zase sme to bohužel dojebali

Reagovat
pan_Péťa

Naprosto souhlasim, ze se to nepovedlo, dokonce ten jeden gol byl pro WHU neuznanej i kdyz mel byt.. Avsak co jsem koukal na opakovacky ten Andy vazne mel byt venku.. Nejen ze Kosc okopal pred tim zakrokem, ale jak mu pak sestrelil tu nohu zezadu, to nesel vubec po mici.. Bylo neco nechutneho!

Reagovat
Hardwell

Moc hezký jeden hráč vám 3 góly a ty se budeš vymlouvat na to že měl bejt vyloučenej

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí nám pomohl?????To může vážně napsat jenom blb.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak víte co, já ten zápas (asi na rozdíl od vás) od začátku viděl. Samozřejmě, že brečím. Titul už je dávno ztracenej, to mě nesere, mě sere rozhodčí, kteří ten zápas absolutně nezvládli..

1) Carroll měl bejt venku minimálně 3x... a dá 3 góly, tak to jó to jsem vlastně blb, když si stěžuju (to jste asi hodně inteligentní jedinci)..

Neříkám, že by West Ham nevyhrál, třeba by dal góly někdo jinej, to nikdo neví. Ale West Ham měl bejt po pár minutách v 10ti, at se vám to líbí, nebo ne.

2) Neuznané góly West Hamu

3) Jeden z hráčů Arsenalu měl taky vidět rudou

4) a další sporné momenty. Samozřejmě, krásný zápas, spousta gólů, vizitka Premier League škoda jen těch rozhodnutí rozhodčích a zákroků prasete Carrolla

Reagovat
smazaný uživatel

2:25, nevim kdo začal s těma loktama Od začatku si asi nekoukal

Nic to ale nemění na tom, že ta ,,odplata,, byla prasárna a zamrazilo ve mě, bleee.

Jinak máš pravdu, rozhodčí jasně nejhorší na hřišti. Asi to na něj bylo moc rychlý...A mě to přišlo chvílema spíš k smíchu něž k pláči.

Reagovat
pan_Péťa

Znovu jsem si to prehral a je pravda, ze dostal trochu, ale spis to vypadalo ze to bylo hlavou a to se tezko piskne v hlavickovem souboji.. Kazdopadne urcite to zaboli no.. Ten faul primo v te treti minute byl dost na hrane.. Pokud bych byl rozhodci ja tak tu cervenou asi vytahnu, ale nebyl to faul na zraneni, spis zakerny zezadu.. Na druhou stranu pokud by dostal cervenou uz v prubehu treti minuty tak by to ovlivnilo cely zapas a vzdy se vsichni rozciluji, ze to je prilis velke ovlivneni a asi i to bral rozhodci dost v potaz.. Jedine co bych si pral aby vsichni rozhodci piskali ve stejne linii a ne ze nekteri daj za tohle cervenou a jini si toho pomalu ani nevsimnou..

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, nevim ten jeho výraz nevypadal hezky a zrovna Koscielny, neni žádná bábovka a msylel jsem ýe bude střídat nakonec vyrovnal. To byla skvělá akce s ještě lepším zakončením, to musim uznat Máš ale pravdu že ve 3. min dát červenou, to si musí bejt fakt jistej ten rozhodčí.

Na druhou stranu za co dostal redku Kouyate proti CP nebo Noble v Liverpoolu. To by měl Andy dostat minimálně půl roku stop

Reagovat
pan_Péťa

Presne to je o cem mluvim.. Pokud by piskali rozhodci rovinu, tak budu brat tohle jako hranicni situaci a je to na posouzeni rozhodciho.. Ale ja mam zas na pameti Chelsea a Costu a Gabriela.. Do ted mi je z toho smutno..

Andy dal pekne goly, bohuzel pro nas.. Rekl bych, ze ve vysledku ferovy vysledek..

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal jsem na ten zápas Costa je regulerní psycho toho vůbec komentovat nebudu.

Sakho bohužel nejspíš končí, takže to bude hlavně na něm vepředu, ten konec sezony. Jestli to zvládne, to si ale opravdu jistej nejsem. Uvidíme

Vy skončíte 3. a skončily by jste i kdyby jste u nás vyhráli

Reagovat
pan_Péťa

Verim v druhe misto a u Vas v pate.. Slepice maji dost slozitych utkani a ten napor dle meho nevydrzi.. A united si nezaslouzi ani evropu, natoz LM..

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že bych radši na tom 2. fleku viděl vás než Tottenham. Tak snad to dáte

Reagovat
smazaný uživatel

ArseAnal

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečnej zápas jsem na vás hrdej COY ⚒

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Melda

Jsi se nějak rozepsal čoveče

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele