31. kolo
19.03.2016 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Norwich City 0:1

Norwich udělal obrovský krok k záchraně v Premier League! Před nedělním Tyne-wear derby mezi Newcastlem a Sunderlandem totiž Kanárci vyhráli na půdě West Bromwiche Albion 1:0 zásluhou branky Robbieho Bradyho. Poskočili tak na sedmnácté místo o tři body před Sunderland a o čtyři před Newcastle. Oba rivalové však mají kromě vzájemného klání ještě jedno další utkání k dobru.

Pro Norwich je vítězství o to cennější, že přišlo po deseti zápasech bez výhry, z nichž uhráli pouhopouhé dva body. Venku navíc od triumfu na půdě Manchesteru United nezískali z minulých pěti kol ani jedinou remízu. West Brom naproti tomu překvapivě zakopl po zisku senzačních 10 bodů z posledních čtyř střetnutí.

Co napsat dál k utkání, v němž padl jeden gól z jediné střely na branku? Moc toho není. V prvním dějství byli nebezpečnější domácí svěřenci Tonyho Pulise, ale Berahino, Rondón i Sessegnon pálili mimo. Totéž platí i o Claudio Yacoboci, a tak jediný zásah Johna Ruddyho do zápasu byl zákrok po krouceném rohovém kopu.

Norwich využil hned svou první šanci, která přišla pět minut po změně stran. Jindy pevná obrana Baggies tentokrát osudově selhala, když se Jarvis snadno dostal do vápna, a přestože jeho nápřah nezasáhl míč, nemusel litovat. Robbie Brady totiž také dostal mnoho prostoru, čehož s při uklízení odraženého balónu s chutí využil ke vstřelení vítězného gólu.

Po brance začali Brady, Howson a Jarvis dominovat záloze a ofenziva Kanárků se rázem zlepšila. Díky tomu se ani obránci Norwiche nedostali pod žádný tlak a mohli vedle tří bodů slavit i první čisté konto na hřišti soupeře.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele