18. kolo
26.12.2015 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea vydřela nad West Bromem těsné vítězství a už není na sestup

Trvalo celé čtyři měsíce, než se Swansea povedlo v Premier league na domácí půdě znovu zvítězit. V sobotní odpoledne to odskákal West Bromwich Albion, který se z Walesu poroučí s prohrou 1:0. Domácí Swans tak pokračují ve svém vzestupu tabulkou a po krátkém pobytu v sestupovém pásmu jsou již zase na příčkách zaručujících záchranu. O jediný gól zápasu se postaral v deváté minutě záložník Ki Sung-Yong.

Pro jihokorejského reprezentanta šlo o vůbec první trefu v letošní sezoně, a hned šlo o branku vítěznou. Rozdíl mezi oběma celky se po tomto výsledku ztenčil na pouhé dva body, které mají stále k dobru svěřenci Tonyho Pulise. Ani jeden z klubů nepředvedl nijak úchvatný fotbal, ovšem pro domácí šlo především o ukořistění dobrého výsledku, což se také podařilo. West Brom sice svého soka po dlouhé herní pasáže přišpendlil u vlastního pokutového území, jenže nakonec mu to nebylo nic platné. Zatímco domácí tak ukončili sérii sedmi zápasů bez výhry, hosté naopak tu svou prodloužili na zápasů pět.

Swansea je ostatně stále bez manažera, přestože Garry Monk přišel o své místo již před dvěma týdny, ovšem zdá se, že i dočasný záskok v podobě Alana Curtise dokáže pomoci na dostatečné úrovni, aby se velšský klub po výsledkovém výpadku z posledních měsíců znovu stabilizoval.

Atraktivitě utkání neprospěl ani brzký gól domácích Labutí. Zprvu pohledný kombinační útok Routledge s Ayewem vyústil v zakončení Angela Rangela, jenž napálil tyč, od níž se míč odrazil do zad Boaze Myhilla a v nastalém zmatku se jako první zorientoval Ki, jenž dokázal zblízka doklepnout balon do sítě. Brzy nato mohl přidat druhý gól Gylfi Sigurdsson, ovšem svou ránu nakonec nasměroval pouze do středu brány, kde číhal připravený Myhill.

Ve zbytku zápasu již domácí příliš mnoho směrem dopředu nepředvedli a zápas se zvrhnul v tuhý boj ve středu hřiště bez fotbalové krásy. Největší vzruch ještě do přestávky tak nepřinesla žádná pravá šance, nýbrž marné domáhání se pokutového kopu za Rangelův atak na Chrise Brunta. Na opačné straně stihnul před odchodem do kabin vypálit Jefferson Montero i André Ayew, ale první ránu zastavil Jonas Olsson a druhá zamířila mimo tři tyče.

Po změně stran začali hosté čím dál více ovládat hru a tlačit svého soupeře k vlastní brance. Lukasz Fabianski si však s pokusy Morrisona i Lamberta bezpečně poradil. Tentýž scénář se opakoval i v případě další Lambertovy rány či hlavičky Craiga Dawsona, a tak Swansea zuby nehty uhájila těsné jednobrankové vedení až do konce a připsala si cenné tři body teprve podruhé za posledních čtrnáct kol.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele