21. kolo
13.01.2016 20:45 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Sunderland zásluhou Defoa přestřílel Swansea a je bod od záchrany

Sunderland učinil důležitý krok v cestě za záchranou, když na půdě Swansea zvítězil v divokém zápase 4:2. Hrdinou utkání je bezesporu hostující útočník Jermaine Defoe, jenž sám nasázel hattrick a potvrzuje, že ani s přibývajícím věkem neztrácí nic na střeleckém instinktu.

Ještě v poločase přitom Black Cats prohrávaly 2:1, ovšem po změně stran již svěřenci Sama Allardyce plně využili početní výhody díky vyloučení domácího Naughtona a druhou výhrou v řadě mocně snižují ztrátu na první nesestupové místo. To po dnešním výsledku okupuje právě Swansea, která má oproti severskému duu Sunderland - Newcastle pouze jednobodový náskok.

Celé utkání provázela sporná rozhodnutí rozhodčích, neboť první dva Defoeovy góly padly po jeho postavení na samé hranici ofsajdu, zatímco na opačné straně se velšskému celku dostalo štědrého udělení pokutového kopu. V závěru první půle zase za zákrok s nataženou nohou kolíky napřed uviděl rovnou červenou kartu Kyle Naughton. Lepší vstup do zápasu měli jednoznačně hosté. Nepovedený odkop brankáře Fabianského ukořistil Adam Johnson a vybídl k ráně Fabia Boriniho. Střela italského útočníka byla pro domácího gólmana příliš štiplavá a vyražený míč se stal snadnou kořistí pro Jermaina Defoea, jenž pohodlně skóroval do odkryté sítě. Viditelně otřesená Swansea málem hned záhy inkasovala i podruhé, ovšem centr Patricka van Aanholta nezvládl Johnson uklidit do sítě, přestože byl ve výtečné pozici.

Domácí tak dostali šanci zůstat soupeři na dostřel a plně toho ještě do poločasu využili. Nejprve ještě Andre Ayew hlavičkou z rohu těsně minul, ale nedlouho poté již jeho dravý průnik do šestnáctky a následný pád ohodnotil rozhodčí Graham Scott odpískáním penalty. Tu zkušeně proměnil Gylfi Sigurdsson a bylo vyrovnáno. V sedmatřicáté minutě však domácí zbytečně oslabil pravý bek Naughton, když na polovině hřiště nešetrně zakročil proti Yannu M’Vilovi a uviděl červenou kartu, byť svým zákrokem trefil míč a ne francouzského záložníka.

Přesto byli v poločase ve vedení hráči Swansea. Výtečný Ayew totiž přetavil dlouhý nákop Fabianského v individuální průnik do šestnáctky, který zakončil ostrou přízemní ranou z úhlu, která propálila vše, co jí stálo v cestě. Domácí se po změně stran snažili navzdory oslabení svůj těsný náskok udržet, jenže o něj přišli hned po čtyřech minutách. Van Aanholt se šťastnou tečí Federica Fernándeze napálil míč rovnou do horního růžku a hosté byli na koni.

Rozjetý Sunderland pak málem dokonal obrat skrze ránu Lense z ostrého úhlu, která skončila na tyči, ovšem nakonec se hrdinou večera stal Jermaine Defoe. Anglický útočník krátce po hodině hry využil pasu Johnsona za obranu a navzdory možnému postavení mimo hru mohl ve svém úniku pokračovat a zdárně jej také zakončit. Čtyři minuty před koncem pak pojistil klidný závěr znovu Defoe, jenž dokonal hattrick po přesném centru aktivního van Aanholta.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Labutě to zvládnou.

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bony by se mohl vrátit k Labutím a pomoct jim

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uplně by mě dorazilo , kdyby měla naše 1 vypsané hcs na výhru hostu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele