33. kolo
09.04.2016 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Chelsea FC 1:0

Série Guuse Hiddinka skončila, Chelsea poprvé pod jeho vedením v lize padla, když na půdě Swansea po velice slabém výkonu zaslouženě prohrála 1:0. Swans dopomohl k premiérovému vítězství nad Blues v historii Premier League pěknou trefou Gylfi Sigurdsson.

Pokud byste chtěli zhlédnout nějaký typický výkon Chelsea během letošní sezóny, dnešní duel se Swansea byl přesným příkladem. Vázla souhra mezi jednotlivými řadami, povedené útočné akce byste tak hledali marně a nefungovala ani často zmatkující defenziva včele s brankářem.

Asmir Begović dnes poprvé od listopadu dostal v Premier League přednost před Thibautem Courtoisem a malá herní praxe na něm v některých momentech byla znát. V 18. minutě ale byl na místě, když ho zpoza vápna prověřil Gylfi Sigurdsson. Akce pak ještě pokračovala a z úhlu zakončoval nepřesně Ángel Rangel.

Skóre se měnilo až ve 25. minutě. Jefferson Montero se na levém křídle dokázal prosadit proti přesile, Matt Miazga jeho centr odvrátil pouze ke kopačkách Sigurdssona a islandský záložník nechytatelnou ranou přímo z voleje nedal Begovićovi sebemenší nárok zasáhnout. Swansea byla jasně lepší a další gól mohla přidat třeba při závaru po rohovém kopu, Leroy Fer ani žádný jiný fotbalista v bílém dresu ovšem míč do sítě neprotlačil.

Hiddinkova ekipa Lukasze Fabianskeho poprvé výrazně ohrozila až v nastaveném čase úvodního dějství, kdy Cesc Fábregas parádním pasem oslovil Oscara, ten se sice ještě ke střele nedostal, Alexandre Pato už ano, díky teči jednoho z obránců se ale domácí ubránili.

Další opravdu stoprocentní příležitost přišla krátce po změně stran. Ruben Loftus-Cheek dobře roztáhl hru do strany na Pedra, jehož výbornou přihrávku usměrňoval Pato z malého vápna trochu ledabyle patičkou kousek vedle. Za chvíli se na opačném konci hřiště vyznamenal brankář Begović, pěknou robinzonádou totiž zlikvidoval projektil Jacka Corka.

Definitivní pojistku měl na hlavě čtvrthodiny před koncem Kolumbijec Montero, po centru Sigurdssona se mu však balón do prázdné brány uklidit nepodařilo. Celek ze Stamford Bridge se ani v závěru na žádný tlak nezmohl, a proto z Walesu odjíždí s prázdnou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tuxedo

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele