4. kolo
30.08.2015 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Norwich City 3:0

Pokud sobota v Anglii nabídla závratný počet pěti červených karet, první nedělní zápas ideálně navázal. Steven Whittaker napodobil Afellaye ze Stoke, nechal se hloupě vyloučit už zhruba po půlhodině hry a výsledkem je první venkovní prohra Kanárků pod vedením Alexe Neila. A jaká...

Už od prvních minut to vypadalo, že Norwich bude mít problémy s duem Saido Mané - Graziano Pellè. Prvně jmenovaný se ve 13. minutě po vběhu doprostřed hřiště postaral o první nebezpečnější střelu zápasu, ten druhý zase později sklepával míč pro Tadiće, který trestuhodně ani netrefil bránu.

Norwich se konečně nahlas připomněl až po necelých 20 minutách, když Bradyho přetažený centr sklepával Dorrans pro Jeromeho a bývalý útočník Birminghamu v dobré pozici nedokázal ideálně načasovat trknutí hlavou.

Pak už se Whittakerovi podařilo všechno z fleku zruinovat. Pravý bek Norwiche zbytečně oslabil svůj tým ve 31. minutě, když si v krátkém sledu za dva stupidní akty vykoledoval dvě žluté karty. A i když v následujících pasážích ještě Canaries vypadali relativně v klidu, Southampton ho nakonec nešetřil.

Osudový úder si Saints schovali tak akorát pro samotný závěr první půle. Tehdy opět zaspolupracovala rovněž do té doby zlobící dvojice Mané-Pellè a bylo to. Italský forvard špičkou kopačky otevíral skóre na hranici ofsajdu.

Po pauze měli fotbalisté Norwiche patrně jednu hlavní misi; nedovézt utkání do nějakého ostudného debaklu. A něco takového se jim spíš nepovedlo než naopak. Ostatně, Ronald Koeman si šel pro jasnou výhru i poločasovým střídáním útočníka Rodrigueze za záložníka Davise.

A jasnou výhru taky dostal. Ještě než Tadić proměnil další perfektní Maného centr zprava, mohl skórovat kompletní trojlístek Rodriguez, Pellè a Mané. Místo nich už ale úřadoval pouze srbský playmaker, jenž přidával i třetí hřebíček do kanárčí rakve poté, co pod jeho kopačky Ruddy vyrazil Pellèho hlavičku.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eldarion

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Přání 2:1 realita asi 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele