1. kolo
08.08.2015 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Norwich City - Crystal Palace 1:3

Carrow Road zase jednou pohostilo zápas Premier League a žádné fanfáry se tedy nekonaly. Naopak, debutující rozhodčí Simon Hooper domácí odmítl poslat do přesilovky, neuznal jim regulérní gól a v závěru ani pro Norwich nepískl penaltu, takže se nakonec Crystal Palace raduje z důležitých tří bodů, které pro něho při své premiéře již do rozložené obrany pojišťoval Yohan Cabaye.

Norwich začal nesmírně sebevědomě, každý hráč se během pár sekund dotkl balonu, a to zpravidla bez jevení jakýchkoliv známek nervozity. Tu vykázal teprve Grabban po 10 minutách v zakončení první velké šance, kterou mu skrze nádhernou, hbitou výměnu přihrávek nachystalo trio spoluhráčů, respektive naposledy přihrávající Whittaker.

Na Carrow Road se zkraje nerodilo příliš možností ke skórování, ovšem když už na nějakou došlo, tak to stálo za to. Ruddy takhle po chvíli likvidoval Murrayho pokus pomalu z brankové čáry.

Crystal Palace se postupně lepšilo a zhruba přesně prostřední třetina zápasu byla z jeho strany suverénně nejvyvedenější pasáží. Hned zkraje ji ostatně okořenila také první branka utkání. Puncheon na pravé straně zakvedlal nohama, odcentroval na zadní tyč a tam Zaha v akrobatické poloze propašoval míč kolem tyčky až do sítě - 1:0.

Úspěšný vzápětí divže nebyl rovněž Jordon Mutch poté, co se obrana Norwiche až zarážejícím způsobem rozestoupila, a tak si CPFC muselo na druhý gól počkat až do druhé půle - a na další hrubku soupeře.

V 50. minutě Norwich absolutně nezvládl odbránit rohový kop, když Souaré na hraně šestnáctky nikým neotravován hlavičkoval vstříc jedné z tyček, odkud balon zametl do sítě Delaney.

Norwich reagoval skrze dvojitou šanci, kdy zejména Johnsonova dorážka vypadala nebezpečně. McCarthy se však stihl včas zvednout ze země a přesunout se právě tak, aby zasáhl i napodruhé. Po následném vysvlečení Jeromeho s Redmondem ihned pálil Whittaker.

Nadešel pokles tempa, ale také nárůst šancí Norwiche. Poněkud líná střela Nathana Redmonda z 25 metrů navíc brzy zadělala na velmi zajímavou poslední 20minutovku. Během ní by se Canaries za ideálních okolností dočkali i vyrovnání, jenže na krásném improvizovaném pokusu Camerona Jeromeho sudí bůhvíkde uviděl nebezpečnou hru vysokou nohou.

V tu chvíli se ještě nicméně Norwich nepoložil a pohotový Scott Dann například z čáry uklízel Whittakerovu koncovku. Navíc v úplném závěru byl ve vápně evidentně povalen k zemi Bassong, ani tehdy však sudí Kanárkům radost neudělal. Místo toho tím pádem po hezké McArthurově příhře rozhodl Cabaye.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele