9. kolo
18.10.2015 17:00 CET
6 : 2
(3:2)

Reportáž

Newcastle United - Norwich City 6:2

Strhující zápas v Newcastlu byl jediným duelem nedělního programu Premier League. Sám o sobě však fotbalovému fanouškovi úplně vystačil. V St. James Parku padlo celkem osm branek, z nichž hned polovinu zařídil nizozemský záložník Georginio Wijnaldum. Na vítězství 6:2 nad Norwichem má velký vliv i jeho spoluhráč Moussa Sissoko, jenž hned tři góly pro své spoluhráče připravil.

Nejzajímavější částí utkání byla střední pasáž prvního poločasu, kdy padlo během dvaceti minut hned pět gólů. Newcastle v něm položil dobrý základ pro odčinění ostudné porážky z Manchesteru, kde šest branek od Citizens naopak inkasovali. Magpies v tomto utkání hned zdvojnásobili svůj gólový účet z prvních osmi kol. Naopak Norwich si výrazně poškodil skóre, přičemž s dvaceti obdrženými brankami je na úplném dně defenzivní statistiky.

Georginio Wijnaldum se stal definitivně miláčkem fanoušků Newcasltu - vždyť dnes svými čtyřmi trefami zvýšil svůj účet už na šest gólů a před sebou má v tabulce střelců jen fenomenálního Jamieho Vardyho z Leicesteru. Hned čtyři z nich nasázel Holanďan hlavou; Norwich však načal střelou po zemi. Sissoko jej po třinácti minutách hry našel volného ve vápně a Wijnaldum křížnou ranou z úhlu poprvé překonal Ruddyho.

Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat, ve dvacáté minutě totiž bylo srovnáno. Norwichi skvěle zafungovala levá strana - Brady "vypustil" do lajny Martina Olssona, ten našel mezi gólmanem a nabíhající vlnou maličkou kapsu a v ní mezi nohama Elliota zakončil Diumerci Mbokani. Ďábelské první dějství však pokračovalo dalšími góly a v pětadvacáté minutě si zopakovali spolupráci Sissoko a Wijnaldum. Tentokrát už čtyřiadvacetiletý Nizozemec dostal vysoký centr a udeřil přesnou hlavičkou.

Po půlhodině hry vedl Newcastle už 3:1 - a opět u toho byl všudypřítomný Moussa Sissoko. Francouzský záložník převedl míč přes půl hřiště, kde jej přihrál Ayozemu Pérezovi. Ten napoprvé napálil míč do Olssona, ale druhý pokus už zastavila pouze síť. Norwich se ale ani tentokrát nevzdal a za pár minut vsítil kontaktní branku. Další krásný centr Martina Olssona, tentokrát přetažený, našel úplně volného Nathana Redmonda, kterému nedělalo problém trefit cíl.

Definitivní direkt inkasovali Kanárci až po přestávce - přesněji po hodině hry. Tehdy totiž opět zafungoval režisér Sissoko a střelec Wijnaldum, kteří obstarali dva góly během dvou minut. Nejprve se prosadil Aleksandr Mitrović, jemuž dopadl lahodný centr Sissoka přesně na prsa a ze vzduchu napálil balón do branky. Třígólový náskok vytvořil hrdina zápasu Georginio Wijnaldum, který opět zužitkoval vizi Moussy Sissoka. Po jeho přihrávce si narazil s Janmaatem, další krásný centr zatloukl hlavou mimo dosah Ruddyho a zkompletoval hattrick.

Rodák z Rotterdamu však neměl dost. Na čtvrtý zásah si však musel počkat až na samý závěr zápasu, kdy už koncentrace obou týmů po předchozí kanonádě zákonitě poklesla. Pět minut před koncem si převzal míč od Péreze a z nějakých třiadvaceti metrů krásnou (byť jemně tečovanou) střelou uzavřel skóre na konečných 6:2. Tolik gólů ještě letos v Premier League nepadlo.

Za zmínku rozhodně stojí i to, že Wijnaldumův počin má pro Newcastle takřka historický význam. Před ním se totiž v jednom utkání Premier League prosadil čtyřikrát jenom legendární Alan Shearer. I druhý hrdina zápasu Moussa Sissoko se do zapsal do análů - tři asistence v barvách Magpies zaznamenal během sólo utkání jen Andy Cole.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
Beros

Teď nebo .....

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
NuFc23

Tu uz konci kazda sranda. Newcastle musi vyhrat za kazdu cenu. 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

nicjinýho než výhru neberem!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No podme chlapi Norwich je porazitelny treba vyhrať ale naozaj že treba

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

krásná práce hoši 6:2 ani se mi tomu nechce věřit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele