7. kolo
26.09.2015 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Newcastle United - Chelsea FC 2:2

Prokletý St. James Park. José Mourinho ani napošesté v Newcastlu nedokázal zvítězit, navíc může být rád i za bod. Remízu 2:2 Chelsea zachránili až v závěrečné čtvrthodině střídající Ramires s Willianem, kteří tak odpověděli na až příliš snadno nabyté vedení domácích. Nevídaně nezodpovědné bránění Blues předtím potrestali Ayoze Pérez a Wijnaldum.

Začátek zápasu totiž patřil jednoznačně Newcastlu. Na levé obraně debutoval Kevin Mbabu, jenž nejen celý duel dobře bránil, ale už po třinácti minutách sám ohrozil Begoviće. Neuspěl však, stejně jako krátce nato Mitrović a Sissoko, kteří zamířili shodně mimo branku.

Asmir Begović se pořádně zapotil teprve po pětadvaceti minutách hry, kdy parádně zafungovala kombinace Janmaat - Ayoze Pérez. Holandský bek celou akci založil pro Péreze, jehož dělovku Begović fantasticky kryl. Šance Magpies tím však nekončila a sám Janmaat si opět narazil s Pérezem a zakončil. Znovu ale zakročil skvělý Begović.

Chelsea po sérii tří skvělých zápasů opět připomínala zbídačelý celek z průběhu srpna, který nebyl schopen se soupeřem byť ani držet krok. Ojedinělou akci po Matićově dobré práci zakončoval Fábregas, který pálil přímo do šibenice, kam včas vytrčil svou pravačku Tim Krul.

Příslušný trest stihl obhájce ligového titulu tři minuty před koncem prvního poločasu. A byl to gól, který dokonale ilustroval situaci Chelsea z úplného začátku sezóny. Sissokův dlouhý míč měl totiž na hlavě Kurt Zouma, nepochopitelně jej však pustil za sebe, kde jej precizně zpracoval a o tyčku poslal do sítě Ayoze Pérez.

Po přestávce se situace diametrálně změnila a Newcastle se deset minut prakticky nedotkl míče. Chelsea ale měla v útočné třetině velké problémy a z velkého tlaku vytěžila pouze dvě hlavičky Rémyho. Tu prvn kromě skvělého Krula zastavil i praporek čárového, ta druhá pro změnu zamířila mimo bránu.

To Magpies byli naopak smrtelně efektivní. V šedesáté minutě jim k druhé trefě stačil jediný roh a další "kousek" šokujícího bránění londýnského celku. Tentokrát po Pérezově centru neomluvitelně odflákl bránění Fábregas, od nějž se snadno odpoutal Georginio Wijnaldum. A jeho hlavička byla milimetrově přesná.

Chelsea se však nevzdala a odpověděla včas. Včas na to, aby ještě z Newcastlu odvezla alespoň bod. Mourinhovi (když už nic) dokonale vyšla střídání. Ramires byl v tu chvíli na hřišti šest minut, když si od Hazarda vzal na nějakých pětadvaceti metrech míč a fantasticky vymetl šibenici domácí branky.

Pět minut před koncem byl další žolík Willian faulován kousek od vápna, sám se chopil exekuce a svůj centr za přispění stínově hlavičkujícího Ramirese zakroutil přesně na zadní tyč. Záhy se Chelsea přiblížila dokonce úplného zvratu - další Willianův tentokrát Ramires hlavou zasáhl, ale ještě lépe zakročil Krul. Ten svým zákrokem zachránil Newcastlu alespoň bod.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
NuFc23

Cista 2, len dufam, ze nebude hrat dmntny Costa, cely zapas sa pozerat na jeho zadrety ksicht tiez nemusim

Reagovat
šolim

Pokud jsem dobře slyšel, tak dosta třízápasový distanc!

Reagovat
NuFc23

Reagovat
smazaný uživatel

Costa tentokrát nakope hrace Newcastlu... bude zase CERVENA proti Costovi?

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle najhorší tím v PL so Sunderlandom, takže musíme 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
MCFC_8

Tip 10

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužená remíza, první půle pro NUFC, druhá pro Chelsea. Mbemba, Mitrovic, Mbabu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele