20. kolo
02.01.2016 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Swansea City 2:1

Manchester United poprvé od 7. listopadu na Old Trafford zvítězil, když vyválčil tři body v náročném souboji se Swansea. Hosté svým výkonem ukázali, že postavení v tabulce jejich kvalitám neodpovídá, přesto opět odcházejí jako poražení. Mužem zápasu byl dnes Anthony Martial, který jeden gól dal a na ten rozhodující přihrál Waynu Rooneymu.

V Divadle snů se dnes diváci bavili především ve druhém poločase, v úvodním dějství žádná stoprocentní šance k vidění nebyla. Navzdory tomu museli být oba brankáři na pozoru, i když Fabianski proti střele Rooneyho do boční sítě z 21. minuty ještě zasahovat nemusel. To za malou chvíli na druhé straně David De Gea už ano, Wayne Routledge však špatný odkop Phila Jonese nepotrestal.

Velmi aktivní byl dnes na pozici pravého obránce Ashley Young, jenž své spoluhráče zásoboval množstvím centrů. Lukasz Fabianski si nicméně s nepříliš razantním zakončením Maty a později také Rooneyho dokázal bez větších problémů poradit. Ne tak ale krátce po přestávce, kdy si na Youngovu přihrávku naskočil Anthony Martial a předpisovým "koníčkem" poslal Red Devils do vedení.

Postupem času se stále více do hry dostávala Swansea, v 64. minutě ještě po Sigurdssonově vybídnutí trefil André Ayew hlavou tyč, sedm minut nato už se ovšem hlouček velšských fanoušků na stadionu radoval. Střídající Modou Barrow odcentroval a Gylfi Sigurdssona dokonale přesnou hlavičkou přeloboval marně se natahujícího De Geu.

Odpověď svěřenců Luise van Gaala ale přišla zanedlouho. Anthony Martial unikl po levém křídle Rangelovi, před bránou našel nabíhajícího Wayna Rooney a domácí kapitán nádhernou patičkou nedal Fabianskemu šanci.

Labutě se však nehodlaly vzdát a svého soupeře v samém závěru utkání zatlačily. Dělovku Ashleyho Williamse vysunutého na hrot De Gea dokázal vyrazit a z posledního rohového kopu se mohl stát hrdinou brankář Fabianski, který si ve vápně jako ostřílený útočník našel rohový kop Sigurdssona a De Geovu svatyni minul jen o kousek, čímž udělal definitivní tečku za dnešním duelem.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (popř. 1:2) 02

Věřím hostům kteří na Ďábly umí

Reagovat
smazaný uživatel

United děs! Jak muže být na 6.fleku.. ?!

Hdc.02 - 1,46

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele