7. kolo
26.09.2015 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Sunderland AFC 3:0

Manchester United porazil Sunderland hladce 3:0 a vystřídal městského rivala Manchester City na čele tabulky Premier League. Na něj má prozatím jednobodový náskok. Hvězdou utkání se stal Juan Mata, který měl prsty ve všech třech brankách United. Další góly vstřelili Memphis Depay a konečně také Wayne Rooney, jenž ukončil ligové čekání na branku trvající přesně 999 minut.

Hladká výhra se přitom nevyvíjela vůbec snadno. První poločas byl Manchester United v ofenzivě velmi neobratný a na gólovou šanci se pořádně načekal. Old Trafford mohlo zabouřit poprvé vlastně až po první brance, která bylo pro nového lídra regulérním vysvobozením.

Až ve třetí minutě nastaveného času poslal do vápna překrásný míč Daley Blind, Juan Mata jej sklepl před prázdnou branku k Memphisu Depayovi a i přes snahu Billyho Jonese dostal balón do branky. Gól do šatny byl z pohledu výsledku utkání zcela klíčový.

Pár desítek vteřin po změně stran totiž Rudí ďáblové udeřili podruhé a to byla pro zkroušené sebevědomí hráčů Sunderlandu taková rána, že se z ní už neměli naději vzpamatovat. Tento gól by naopak mohl znamenat velkou vzpruhu pro Wayna Rooneyho, který se v Premier League trefil po více než šestnácti a půl hodinách.

Akci zakládal španělský špílmachr Juan Mata, jenž ve vápně uvolnil Anthonyho Martiala, ten na zádech udržel poslední dobou otřesného Kaboula a víceméně o Rooneyho koleno nastřelil balón za Pantilimonova záda. Definitivní tečku za utkáním mohl udělat Memphis Depay, který po Martialově vybídnutí utíkal sám na branku. Pantilimon však jeho pokus dokázal zachytit, stejně jako Matovu střelu o pár minut později.

Jeden skvělý zákrok musel předvést i David De Gea, jenž tak pomohl k čistému kontu svého týmu - prvnímu po třech duelech. A jeho spoluhráči dokonali výhru 3:0 těsně před koncem. Ashley Young pronikl po levé straně až do vápna a jeho přihrávku proměnil v gól nejdůležitější hráč zápasu Juan Mata.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (18)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Klepec 5:0

(tajné přání 0:1)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Herrera - Toivonen

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
PePiG7

2-0 Rooney, Memphis

Reagovat
PePiG7

Mata mi zkazil tip sakra

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
HullCity

Nebýt šokující Moyesovy porážky z května 2014...pokud se nemýlím,tak je vedl Giggs...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Předváděná hra se mi začíná líbit jen Rooney by měl začít šňupat to co Robert v Bayernu

Reagovat
LidoOP

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele