35. kolo
02.05.2015 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Stoke City 2:0

Co takhle pozdní zapojení se do bojů o poháry? Swansea na to v takové fazóně určitě může myslet, když mu v podstatě stačí sesadit sedmý Southampton - což se zvlášť po dnešku zdá být docela reálné. Zatímco jižané svůj sobotní duel nezvládli, Velšané se radují už ze čtvrté výhry v šesti kolech a vypadají finišovat ve velké pohodě...

První poločas odstartoval v kontroverzním duchu. Ještě uvnitř úvodní minuty Charlie Adam zdánlivě přišlápl Fabianského nohu a domácí publikum tak poprvé a na dlouhou dobu také naposledy vybouchlo pod tlakem emocí.

Dalšího vzrušení už se totiž diváctvu v první půli nedočkalo - na Liberty Stadium se odvíjela navýsost kouskovaná podívaná, kterou teprve dvě minuty před pauzou pročísla první střela na bránu z dílny Shelveyho.

Teprve po obrátce se alespoň Swans probrali k řádnému výkonu a také evidentní dominanci. Sigurdsson ihned zkoušel štěstí z větší vzdálenosti, aby vzápětí neukormidloval svůj hlavičkovaný pokus z dobré pozice, a pokračující tlak labutí nakonec ústil v první branku zápasu zhruba čtvrthodinu před koncem. Tehdy dostal Shelvey dostatek prostoru ve vápně a hezkým obloučkem na zadní tyč vyzval k premiérové trefě v bílém dresu Jeffersona Montera.

Naděje Potters na jakékoliv zdramatizování průběhu zápasu následně povadly s 84. minutou a vyloučením Wilsona, přičemž definitivně odešly za dalších sedm minut při Ki Sung-yuengově zkušeném zakončení rychlého protiútoku. Asistenci si opět připsal Jonjo Shelvey.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele