8. kolo
19.10.2014 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Stoke City - Swansea City 2:1

Swansea se dál propadá tabulkou. Po dnešku už na ligovou výhru čeká dlouhých pět kol a vynikající vstup do sezony se pomalu zdá být zapomenut. Naopak Stoke pomalu, ale jistě opět začíná měnit Britannia Stadium ve svou tvrz - po Newcastlu zde rozdílem jedné branky porazil i Swans...

Dominantním motivem první půle byly protiútoky a penalty, přičemž ze hry mělo více Swansea. To se mohlo ujmout vedení již v sedmé minutě, když Routledge šikovnou prostrkávačkou vyslal před Begoviće Sigurdssona, tomu ale při snaze udělat brankáři kličku míč utekl.

Ještě hezčí kombinaci středem hřiště, tak trochu na styl Chelsea a včerejší branky Fábregase, potom labutě předvedly jen o tři minuty později - tehdy pro změnu Ki Sung-yueng po Sigurdssonově finální patičce zakončoval pouze do Begoviće.

Zatímco Swansea selhávalo v koncovce, Potters se zpravidla nic nedařilo dotáhnout ani do té finální fáze. Pomineme-li Adamovu spíše zoufalou ránu z větší vzdálenosti, nemusel být Fabianski vůbec ve střehu - a tak ani nebylo divu, že první gól padl do sítě Stoke. Velšané k němu nicméně potřebovali Shawcrossovo očividné držení v pokutovém území a suverénní penaltu Bonyho.

I přesto, že toho směrem dopředu v úvodní části mnoho nepředvedli, dočkali se Potters vyrovnání ještě do pauzy - a rovněž jim k tomu musela dopomoci výhoda pokutového kopu, tentokrát notně kontroverzního. Rozběhnutý Moses ve 42. minutě spíše jen chytře využil situace a vyloženě si došel pro Rangelův "faul", to však penaltového exekutora Charlieho Adama nemuselo příliš zajímat a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli už to nebylo to iniciativní Swansea z poločasu prvního; a stejně tak již divák nepřihlížel takovému množství zajímavých situací. Mezi ně by se jedině s přivřením oka dala počítat Bardsleyho nepřesná pumelice po závaru před bránou Swansea, a tak rozhodující branku museli vyrobit až dva střídající hráči.

V 76. minutě z levé strany pravačkou odcentroval Assaidi, Jon Walters se vecpal před Taylora a slušně umístěnou hlavičkou překonal podivně skákajícího Fabianského. Trefil se tak letos vůbec poprvé, teprve z druhé střely na bránu.

A Stoke to bohatě stačilo. Swansea totiž na vyrovnání ani při své největší vůli nemělo - Ki Sung-yuengův střílený centr si bez problémů pohlídal Begović a Bonyho rána z nastavení pro jistotu ani zdaleka nemířila mezi tři tyče.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele