20. kolo
01.01.2015 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Queens Park Rangers - Swansea City 1:1

Bony Wilfried se od prvního dne znovu pokouší o titul nejlepšího střelce kalendářního roku v Premier League. Pozdní trefou tentokrát získal pro svůj tým alespoň bod a QPR tak přes sedmdesátiminutové vedení po druhé na svém stadionu jen remizuje.

V očích hostů se sudí Taylor stal negativním hrdinou už po sedmi minutách hry, Greenovi totiž prošla jasná ruka poté, co vyběhl mimo velké vápno, aby zabránil vyložené šanci pro Routledge. První hrozbu na druhé straně odvracel v 17. minutě Sigurdsson, ten dokázal zaskočit za svého brankáře při pokusu Austina.

Jen pár momentů poté už Fabianski pro míč v síti musel, Leroy Fer totiž napálil z dvaadvaceti metrů neposedný balón a jeho dělovka zamířila nechytatelně k bližší tyči. Hned vzápětí mohlo být s hosty ještě hůře, jen kdyby Vargasův přesný centr neumístil Zamora hlavou nad břevno. Přes gólovou ztrátu nedokázali hráči Swansea kousat jinak, než z rychlých protiútoků, ten nejvíce nebezpečný zahodil Gomis, když svůj projektil poslal metr vedle Greenovy branky.

Hoops tak mohli jen litovat, že do přestávky nezískali na soupeře ještě větší náskok, když Islův solidní pokus Fabianski zneškodnil a dvě minuty před koncem první půle olízl Vargas střelou z úhlu pravou tyč.

Pojištění znemožnil polský brankář i Austinovi z úvodu druhé půle, když vyrazil jeho gólovou hlavičku, a hosté tak nadále mohli útočit na vyrovnání. Vidět šel především Sigurdsson, Fernandéz však jeho centr mezi tři tyče neumístil, sám islandský reprezentant chvíli poté pálil z dálky těsně mimo.

Dvacet minut před koncem dostal další příležitost Fer, tentokrát byl jeho dalekonosný pokus o pár decimetrů nepřesný. Na druhé straně se prvně výrazně ozval Bony, toho ale parádním zákrokem vychytal Green. Brzy poté spálil další šanci na vyrovnání Gomis, když po rohovém kopu hlavičkoval vedle branky.

Londýnský celek se tak pomalu ale jistě blížil ke třem bodům a zdálo se, že snad ani nebude tolik vadit, když po přihrávce Fera pálil Vargas jen do vnější strany sítě. V 86. minutě totiž vyřešil sudí potyčku mezi Henrym a Routledgem žlutou kartou pro domácího hráče a červenou pro hosta. Jenže přišla druhá minuta nastavení, Ki seběhl s míčem doprostřed hřiště, ve vápně našel Bonyho Wilfrieda, který se přes minimum prostoru otočil a bombou ze své kopačky vyrovnal.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com, eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1.0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele