30. kolo
21.03.2015 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Newcastle United - Arsenal FC 1:2

Od neslavného severolondýnského derby s Tottenhamem slaví Arsenal už čtvrtou výhru 2:1 - a opět výhru upocenou. Kanonýři sice proti Newcastlu odehráli prvotřídní první poločas, do toho druhého však nastoupili s nosem nahoře a hladoví domácí divže neurvali alespoň bod...

Vypadalo to skutečně velmi podobně jako tehdy, když Londýňané v památném utkání prohospodařili lukrativní čtyřgólový náskok. Jediný rozdíl dnes spočíval v tom, že se až tak nestřílelo. A že nakonec Gunners vedení přeci jen uhájili.

První dvacetiminutovka ještě v podání Arsenalu nebyla tak slavná. Tim Krul si sice úvodem zahrál ažaž, to však čistě nohama a v rámci rozehrávky vlastního týmu - soupeř ho vlastně vůbec neohrozil. A Ramsey se například ve 22. minutě o dobrou příležitost sám připravil špatnou koordinací.

Do vynikající pozice mu přitom tehdy nahrával Olivier Giroud a právě jeho osoba, i když v roli zakončovatele, nakonec o celkovém vítězství favorita v podstatě rozhodla během pouhých pár mrknutí oka.

Francouzský forvard - noční to můra Tima Krula (po dnešku se šesti góly ve stejném počtu duelů) - nejdříve pohotově zareagoval na Welbeckovo prodloužení Cazorlovy standardky a posléze už raději sám hlavou zpříma navazoval na Cazorlovu donášku z rohového kopu, aby v rozmezí ani ne pěti minut ještě v rámci úvodní třetiny zápasu poslal Gunners do pohodlného úniku.

Onen náskok se nicméně ukázal být až příliš pohodlný. Do druhého dějství nastoupili Kanonýři očividně nezkoncentrovaní a brzy to bylo už jenom o gól. Na pravé straně ve 48. minutě krásně zakombinovali Taylor s Cabellou a Sissoko elegantně placírkou nedal Ospinovi žádnou šanci.

Newcastle se touto akcí dostal poprvé v utkání na koně, a z něho již i díky zdravotním trablím přímo na place tápajícího dua Cazorla-Coquelin až do konce neslezl.

I přes vzrůstající únavu se ovšem Kanonýři přeci jen zdárně ubránili. Potřeba k tomu bylo mimo jiné jednoho Ospinova zákroku proti záludně tečované střele i dvou důležitých bloků v podání Koscielného.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

0:3

Reagovat
NuFc23

0:2

Reagovat
Beros

Nám už nejde o nic a Arsenalu jde teoreticky i o titul a navíc má formu, takže nechci bejt hnusnej, ale............0:3

Reagovat
smazaný uživatel

o prahcy

Reagovat
smazaný uživatel

no počkaj, s tým že nám nejde o nič by som moc nesúhlasil, stačí, aby tímom zdola vyšli dva tri zápasy, a my zároveň budeme zbierať prehry, a sme namočení do boja o záchranu, ešte tú záchranu naozaj nemáme istú, nechcem byť pesimista, ale mám v živej pamati ked sme pred pár rokmi išli do championship

Reagovat
smazaný uživatel

A neprajem nikomu nič zlé, ale Sunderland by mohol vypadnúť Nakoľko sa pravdepodobne vráti do PL Middlesborough, tak jeden rival bohate stačí

Reagovat
Beros

To je fakt....

Reagovat
Beros

Máš recht!!!!!!!!!!!! Asi jsem si to nepřipouštěl, ale pak jsem se mrknul na tabulku........

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
justcall

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele