6. kolo
27.09.2014 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Manchester United - West Ham United 2:1

Inu, takovým způsobem se na krizi ideálně nezapomíná, ale tři body ze zápasu s West Hamem má Manchester United v kapse - a to teď všechny zainteresované bude zajímat ze všeho nejvíc. Řešení Rooneyho absence v dalších třech zápasech počká až do zítra...

Brankář WHU Adrián si loni na Old Trafford odbyl vlastní debut v Premier League a tenkrát se zápas nevyvíjel úplně dle jeho představ, když inkasoval dvakrát ještě během prvního poločasu. Dnes šlo v jistém smyslu o dokonalé repete; akorát s tím rozdílem, že Adrián poprvé kapituloval ještě dříve než posledně...

Mohla za to van Persieho houževnatost, Rafaelův úprk po pravé straně, exkluzivně načasovaný centr a takové Rooneyho jemné prodloužení na zadní tyč - to vše již ve čtvrté minutě. Přesto to pro Hammers nemusel být vůbec špatný start, hned za pár vteřin se totiž otřesnou zpětnou přihrávkou "blýskl" Daley Blind a vyrovnáno nebylo jen kvůli Valenciově příšerně horkokrevné koncovce.

Jinak to ale v následujících pasážích bylo zejména o favoritovi. Rafael se kupříkladu na pravé straně prosazoval i nadále, když se především ve 21. minutě nádherně prodral k přízemnímu centru na osu hřiště, kde se Rooney protentokrát ošklivě ustřelil.

Rooneyho parťák Robin van Persie se do sítě West Hamu dokázal trefit v pěti po sobě jdoucích zápasech, a také dnes si tuto "povinnost" odbyl. Všechno přitom odstartovalo přespříliš pomalé Songovo rozhodování a rychlá předávka Falcaa, po níž si Nizozemec jenom banálně přehodil míč na pravačku a křižnou ranou ve 24. minutě zvýšil.

Samu Allardyceovi patrně plány těsně před výkopem nabouraly již náhlé zdravotní problémy Marka Noblea, a vývoj zápasu mu v improvizaci vskutku nijak nepomáhal. West Ham takto brzy mohl děkovat di Maríově nepřesné koncovce, že ještě do přestávky neinkasoval i potřetí.

Nakonec to tedy s Hammers před výkopem druhé části nevypadalo nijak špatně, a to zvláště díky událostem z 37. minuty. Tehdy se de Gea při rohu nesmyslně vydal boxovat, a dal vzniknout pořádnému zmatku, v jehož rámci nejprve van Persie odhlavičkovával gólový projektil z brankové čáry a pak konečně skóroval Sakho.

Těsně po přestávce si obě strany prostřednictvím Falcaa, respektive Sakha, vyměnily první letmé pozdravy, aby k doopravdy důležité akci došlo teprve přesně po hodině hry. Tehdy relativně pohodlně vedoucí Red Devils naprosto zbytečně přišli o kapitána Waynea Rooneyho, jenž patrně z frustrace způsobené neodpískanou rukou nepochopitelně nakopl unikajícího Downinga a po právu uviděl červenou kartu.

Hned nato si Sakho připsal na konto další střelecký pokus, načež van Gaal raději přeskupil formaci a na úkor Falcaa Fletcherem vyztužil střed pole. Tenhle tah se ve finále nizozemskému generálovi jakž takž oplatil, i když to všechno úplně bezproblémové také nebylo.

Mladíček McNair svůj tým v jednu chvíli zachraňoval excelentně zvládnutou hlavičkou v nesmírně složité pozici a speciálně v 89. minutě si ďáblové museli sborově oddychnout, když po Jenkinsonově centru z pravé strany sice skóroval Nolan, avšak asistent rozhodčího správně zdvihl praporek na znamení těsného ofsajdu.

V nastavení Louis van Gaal daroval debutový start za áčko také druhému povolanému mládenci Tomu Thorpeovi a ten ještě mohl být rád, že jeden nepřehledný šrumec před de Geovou klecí nevyústil v nějaký ten příznivý odraz balonu. Takhle se k němu Nolan včas nedostal a ManUtd se tak bez kapitána nepotopilo, nýbrž protrápilo za povinnými třemi body...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip HX.

Reagovat
PePiG7

2-0 Rooney,Falcao

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hribco

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci podme aspon na bod.Obranu maji tragickou!!!!! 2:2 1:2 Goly Valencia,Sakho

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct že West Ham je na tom v obraně hůř, pokud jsou oba týmy v plné sestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

krasny kurz na 2

Reagovat
vanGomm

Na HX ten kurz nebyl také špatný a navíc vyšel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele