31. kolo
04.04.2015 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Leicester City - West Ham United 2:1

Leicester vykřesal jiskru naděje na záchranu, když si v souboji dvou tápajících celků jen taktak poradil s londýnským West Hamem. Foxes se tímto dostávají na stejnou bodovou úroveň s Burnley a 16. Aston Ville se s jedním zápasem k dobru přibližují na rozdíl šesti kroků...

Manažer Leicesteru Nigel Pearson se v nedávné době uchýlil ke hře na pět faktických obránců, zranění stopera Upsona jej však nyní znovu dohnalo k přehodnocení vlastní filozofie - do sestavy se vrátil Riyad Mahrez a Foxes se tím pádem měli hnát více dopředu. A to se doopravdy vyplnilo.

Ještě uvnitř úvodní čtvrthodiny utkání se domácí měli ujmout dvoubrankového vedení, když nejprve Cambiasso za nechtěné asistence Nugenta pohotovou ranou otevřel skóre, a pak sám útočník dostal od Jenkinsona ideální příležitost ke zvýšení z pokutového kopu. Nugentovu střelu z penaltového puntíku nicméně po své levačce zlikvidoval Adrián a místo toho se tak West Ham začal hnát za vyrovnáním.

K tomu měli Hammers hned několik příležitosti, aby se nakonec přeci jen dočkali ve 32. minutě, kdy nehlídaný Kouyaté na zadní tyči nekompromisně zužitkoval Songovy diagonály. První poločas byl každopádně doširoka otevřenou záležitostí a Nigel Pearson se proto o přestávce rozhodl stav věcí lehce uklidnit vysvlečením Albrightona na úkor Mahreze.

I po změně stran se nicméně v určitých pasážích hrála skoro až zběsilá kopaná o četných šancích na obou stranách. Ve jménu Leicesteru jenom sám Vardy zvládl spálit tři zajímavé příležitosti, zatímco na druhé straně Kouyaté po Sakhově výzvě pálil akorát do tyče a Kasper Schmeichel v letu nádherně likvidoval Downingovu ztečovanou ránu.

Rozhodující slovo měli ve finále domácí a jeho autorem byl kupodivu Andy King, který na jakýkoliv zásah čekal dlouhých 12 měsíců. Dnes byl nicméně ve správný čas na správném místě, aby krkolomně uklidil do sítě na čáře odkopnutou Kramarićovu střelu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
MCFC_8

1:2

Reagovat
duloig

0:2

Reagovat
OnlyWHU

Jsme v krizi.... Jak z toho ven? Řez sestavou. Chybějí bojovníci. Někteří mi připadají, že se fotbalem jen baví.... Sam aby se z toho zbláznil.... Příští sezona musí být v jiném duchu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele