28. kolo
03.03.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - West Bromwich Albion 2:1

Definice "masivního vítězství". Aston Villa do dneška zůstávala jediným týmem, kterému se ještě v tomto kalendářním roce nepodařilo urvat tři ligové body, a kdy jindy sedmizápasové čekání na bod ukončit než zrovna v derby se sousedním West Bromwichem? A ještě skrze penaltu ze samého sklonku nastavení...

V první půli to byla Aston Villa, jakou nikdo nepoznával. A především Gabby Agbonlahor, jehož nikdo nepoznával. Kapitán birminghamských letos zatím hrubě zaostával za očekáváním a několikrát i zpříma stál svůj tým body, dnes se však zejména před pauzou obdivuhodně pochlapil a nikdo by se nemohl divit, kdyby se do kabiny vracel jako autor hattricku.

Všechno to začalo ve 14. minutě, když Agbonlahorovu nedobře umístěnou střelu Ben Foster záhadně propustil mezi nohama a velikánské ostudě unikl jedině s posvěcením brankové technologie. Sám Agbonlahor nicméně nemusel ničeho dlouze litovat. Již za dalších osm minut si zaběhl za obranu pro Bentekeho krásné prodloužení dlouhého nákopu a nasadil Fosterovi tentokrát již stoprocentně chtěné jesle.

Celoživotní fanda Aston Villy tímto v ideálním okamžiku utnul svůj dlouhotrvající (14zápasový) střelecký půst a jen tak zastavit se opravdu nehodlal. Neuběhlo příliš okamžiků a už byl znovu za Joleonem Lescottem, který nakonec Agbonlahorovu pomalou koncovku se štěstím odklízel až na čáře. A činili se i další muži ve vínovém, když Fabian Delph koncem úvodní části po krátké zasekávačce zacílil přímo do vzdálenější tyče.

Joleon Lescott versus Gabby Agbonlahor. Takový byl průvodní duel prvního poločasu. A zatímco tehdy jasně vítězil útočník Aston Villy, který si dokonce na stoperovi WBA vymohl i žlutou kartu; po změně stran se karty trochu obrátily. A jestliže pro Villans nebyla varováním jedna Bruntova standardka, po níž Dawson z ideální pozice nepochopitelně hlavičkoval nad břevno, v 66. minutě již Berahino bez problémů využil Lescottova ojedinělého převezení Agbonlahora. Tentokrát ve vzduchu.

Po srovnání skóre se hra ukázkově vyrovnala a ze všech snah o její oživení se nakonec ukázala být nejfunkčnější ta zdaleka nejodvážnější - Sherwoodovo vysvlečení mladíka Grealishe. Talentovaný záložník hru Villans ještě naposledy rozhýbal a byl to právě on, kdo na rozdivočelém Fosterovi vyhrál klíčovou penaltu, kterou ve čtvrté minutě nastavení suverénně proměnil Benteke.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji to AV 1:0 popř. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 FT nebo prostě Aston VIllla vyhraje... Dnes prolomí :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

snad Villans win dneska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele