29. kolo
14.03.2015 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - West Ham United 3:0

Pohodovou generálku na složitou odvetu osmifinále Ligy mistrů má za sebou Wengerův Arsenal. Kanonýři si poradili s West Hamem bez větších problémů poměrem 3:0 a rozhodně tak uhájí strategickou třetí pozici. Hammers nezvládli už třetí londýnské derby v řadě...

Teprve podruhé v jedenácti měsících se dnes Theo Walcott vešel do základní sestavy pro ligové utkání a anglický křídelník se také hned ocitl v centru dění, když po Giroudově prostrčení příliš dlouho váhal se zakončením, až byl jakž takž čistě odzbrojen Collinsem. A i když se později stejný hráč prodral k zakončení, šlo pro změnu o špatně umístěnou i přespříliš pomalou ránu.

Další výraznou postavou úvodních minut byla osoba Calluma Chamberse alias domácího Jekylla a Hydea. Pravý obránce, který dnes dostal přednost před odpočívajícím Bellerínem, na jednu stranu pěkně vyzýval nebezpečně hlavičkující duo Alexis-Ramsey, na stranu druhou však minimálně dvakrát ošklivě propadl vzadu a jednoho takového lapsu divže nevyužil Kevin Nolan. Ospina se tehdy včas vrhl po své levici.

Aktivní Arsenal, v jehož středu úřadoval živelný Aaron Ramsey, se nakonec přeci jen ujal vedení jen těsně před přestávkou, když v rychlosti zakombinovalo trio Özil-Ramsey-Giroud a posledně jmenovaný luxusní ranou odrazem od vzdálenější tyče konečně rozvlnil síť za bezmocným Adriánem.

Do druhého poločasu se z obou stran vstoupilo poněkud vlažně. Jarvis zkraje přestřelil po rohovém kopu, jinak ale WHU dál nepředstavovalo pro své slovutnější sousedy žádnou hrozbu. A v útlumu byli také domácí, když třeba Mesut Özil v zajímavé pozici odmítl střílet ve prospěch přetaženého centru na Walcotta, aby vzápětí Ramsey nasměroval těžký volej pouze mimo vymezený prostor.

Teprve v poslední desetiminutovce se Gunners podařilo vedení po zásluze stvrdit, a opět u toho byla dvojice obvyklých podezřelých Giroud-Ramsey. Akorát s tím rozdílem, že tentokrát po bleskurychlé předávce zavěsil velšský středopolař.

Třetí gól potom po nádherné Cazorlově výzvě napříč velkým vápnem přidal sváteční střelec Mathieu Flamini, jenž protrhl přesně roční čekání na trefu do černého a stal se letos už 15. různým autorem ligové branky v dresu Arsenalu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele