26. kolo
11.02.2014 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Norwich City 2:0

V nekonečné frustraci se po dnešku bude utápět manažer Chris Hughton a s ním i celý Norwich. Ten měl několik příležitostí k preciznímu navázání na senzační bod ze zápasu s ManCity, místo toho se ale skrze chybu Johna Ruddyho sám v závěru připravil o jakoukoliv nadílku. Kolikáté už letošní déja-vu pro paliče z Carrow Road?

Dvě největší šance úvodních pasáží připadly hostům. Nejprve Hooper hlavičkoval do Adriána po centru Redmonda, posléze tentýž talentovaný křídelník přišel pro změnu s úžasnou uličkou a Snodgrass neuspěl, ani když stanul proti Adriánovi tváří v tvář.

Na opačném konci hřiště se Jarvis dostal k první nebezpečnější střele West Hamu až ve 20. minutě. V poločase měl tudíž rozhodně vést spíše Norwich, o tom dál nemohlo být pochyb. Když si příště v ideální pozici chystal míč ke střele Johnson, přispěchal pro změnu s pozdním, ale vynikajícím skluzem Tomkins.

Naproti tomu West Ham se omezoval na nedobře umístěné rány, které po Ruddym prakticky ani nevyžadovaly žádný pohyb. To platilo pro pokus Carltona Colea i Marka Noblea. Hammers se nakonec rozehřívali po celou první třetinu duelu, teprve záhy konečně začali pořádně vystrkovat růžky. Nebezpečí nesl jeden Bassongem odvrácený Downingův centr, ale i Jarvisova zablokovaná rána. Mimoto se ještě WHU hned dvakrát dožadovalo penalty, pokaždé by ale šlo o velmi přísné tresty.

West Ham v lize neinkasoval od 18. ledna a s nulou završil i tento relativně hektický poločas; na jeho sklonku ovšem málem kapituloval, když si Tettey v rychlosti narazil s Hooperem a ještě jednou před pauzou protáhl Adriána. Španělský brankář tedy dál na sto procent plnil své poslání, s čím už však Sam Allardyce zjevně nebyl spokojen, byla ofenzivní produkce. Proto tedy pro kompletní druhý poločas vysvlékl Borriella na úkor Carltona Colea.

Ze strany West Hamu se ale nic moc nezměnilo, nejblíže branky byli domácí snad ve chvíli, kdy Nolan prováhal správný okamžik k zakončení. Jinak byl celkově druhý poločas o poznání méně atraktivní, ba koukatelný, i v jeho průběhu si však každopádně Norwich vypracoval alespoň jednu šanci, kterou mohl následně oplakávat. Konkrétně šlo o situaci z 69. minuty, kdy se po kolmé výzvě od Snodgrasse sám před Adriánem ocitl pro změnu Hooper, aby ztroskotal na gólmanově levé noze.

Ještě silnější mohl být nářek Kanárků v 77. minutě, kdyby se Ruddy nevytasil s prvotřídním zákrokem proti zcela opomenutému Diamému. Posléze to byl opět Norwich, kdo se mohl zasadit o změnu skóre, ovšem v takovém případě by zřejmě musel na místě Yoba stát zkušenější zakončovatel. Takhle Nigerijec balonem, který vyplivl chumel kolem malého vápna v čele s brankářem Adriánem, docela dobře pohrdl a jen ho slabě nasměroval na "střechu" domácí klece.

A tohle všechno se nakonec Norwichi přeci jen sečetlo; a paradoxně se pod to podepsal hrdina jednoho z předchozích okamžiků John Ruddy. Ten v 83. minutě úplně nesmyslně vyrazil za centrem z levé strany a pak jen s rukama před obličejem zoufale přihlížel, kterak rychlejší Collins po zhruba dvouleté odmlce znovu skóruje v Premier League.

Další podpásovku pak zkroušenému Norwichi zasadil v posledních vteřinách nastavení šťastný Diamé, jenž za vydatné pomoci teče soupeře proměnil brejkový úprk. Už před tímto momentem nicméně bylo nad slunce jasné, že Chris Hughton půjde na pozápasovou tiskovou konferenci značně rozladěn; tak jako nedávno po Cardiffu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

West Ham Utd 2:1 Norwich City

Reagovat
smazaný uživatel

Ve West Hamu zahroujou posily opět výtečně a bez velkého drama vyhrají.

Reagovat
OnlyWHU

WHU - Norwich 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas sice nic moc,ale nakonec 3 body se pocitaj!!!!!!! Skvele zachytal opet Adrian,ten je skvelej Jedeme dal Hammer's

Reagovat
OnlyWHU

KONEČNĚ!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele