12. kolo
25.11.2013 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

V rámci West Midlands Derby tentokrát úspěšně dotahovala Villa

Dokonalý revanš za letošní lednové derby o západní část regionu Midlands se dnes povedl Aston Ville. Ta se musela vzpamatovávat z naprosto otřesného startu do zápasu, po přestávce ale i díky příspěvku uzdravených tahounů Weimanna s Agbonlahorem srovnala. Tak jako začátkem roku na stejném hřišti West Bromwich...

Shaneu Longovi se dneska do derby s Aston Villou startovalo věru krásně a pokojně. Nejenže si ve třetí minutě exkluzivně zpracoval dlouhý nákop a pak s přehledem zakončil na 1:0, on mu byl také minimálně z půlky darován také druhý gól. Ještě v 11. minutě jej vyzval Bacuna a Long po hbité "koloběžce" precizně vyměřeným lobem velmi rychle poslal Albion do dvoubrankového trháku.

A během pouhých 20 minut mohlo být klidně rozhodnuto, kdyby Sessegnon v tisíciprocentní šanci z voleje lépe trefil nízký centr Amalfitana; potažmo vzápětí kdyby Long v další solidní příležitosti nepálil přímo do Guzana. Místo toho tedy pomalu mohla začít dotahovat Aston Villa, které ve 25. minutě stačila jen o něco málo nižší koncovka Kozáka po dobré vzdušné práci Bentekeho.

Utkání se v tu chvíli otevřelo, a tak pouze pár okamžiků po Vlaarově zakřižování za hattrickem mířícího Longa přišlo na řadu pro změnu nedotažené přečíslení na straně druhé. Takové vražedné tempo ale brzy opět pominulo a WBA první půli v klidu dovedlo ke zdárnému konci. Nicméně na paměti Baggies stále museli mít, že letos v lednu to o pauze bylo rovněž 2:0 (tentokrát pro Villans) - a nakonec toto West Midlands Derby přijalo za svůj remízový výsledek.

Tady se ale tentokrát zpočátku k žádnému heroickému comebacku neschylovalo, a tak po 56. minutách a Amalfitanově nepřesně zakončené individuální akci musel Paul Lambert sáhnout hnedka k trojitému střídání. Zároveň se odhodlal k vysvlečení dvou sotva vyléčených marodů, Weimanna s Agbonlahorem, kteří si letos spolu s Bentekem pohříchu de facto vůbec nekopli. A hned to bylo docela o něčem jiném.

Weimann málem nachytal Myhilla mezi nohami, aby z následného rohu pouze do vlastního spoluhráče pálil jiný střídající fotbalista Fabian Delph. Také Albion si ovšem periodicky zvládal tvořit nějaké ty šance - po křídelní akci měl například v 64. minutě skórovat opět Sessegnon. Teprve za dalších pár okamžiků se Villa přeci jen vrátila do zápasu: Weimann vyhrál uvnitř pokutového území klíčový vzdušný souboj a dobře postavený El Ahmadi už akorát hravě přehodil Myhilla.

Odplata za lednové vzájemné měření sil potom byla dokonána v 76. minutě, když Agbonlahor od levé postranní čáry přenesl míč ke kopačkám Westwooda a ten se díky bravurnímu prvnímu kontaktu s balonem mohl ranou z 20 metrů trefit naprosto přesně k levé tyči. Nádherný moment pro 23letého záložníka s premiérovým zásahem v dresu Villy; a další velký příběh do už tak napěchované historické sbírky West Midlands Derby. Zbytek duelu už byl nezvykle klidný; pro dnešek již stačilo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
hradec

WBA 1:1 Aston Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že vydra moc nehraje,Spiš vůbec....škoda,v Lednu druhá liga!watford!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele