32. kolo
29.03.2014 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Swansea City - Norwich City 3:0

Norwich doma a venku je doopravdy jako den a noc. Nyní si připisuje už šestý po sobě jdoucí krach na cestách a stále se musí alespoň podvědomě strachovat o holou prvoligovou příslušnost. Swansea naopak svého dnešního soupeře přeskočilo v tabulce s velkou přesvědčivostí...

Swansea od počátku vypadalo být mnohem soustředěnější, preciznější, Kanárci sotva udrželi míč na kopačkách... a v úvodních 12 minutách, kdy mimochodem Michuovi jednou vůbec nesedla střela z výhodné pozice, nakonec labutě vlastnily balon celých 80 % času! Na ukazatel skóre se jim nicméně tuhle převahu ani dále nedařilo promítat - ve 24. minutě kupříkladu Shelveyho centr sice proletěl za zády Bonyho, skluzující Michu ale přesto mohl klidně skórovat. Nestalo se, když o něco minul.

Největší (dvoj)šanci si Swansea připravilo ihned záhy: Routledge po krátké narážečce se spoluhráčem takovým lehčím píchnutím do balonu donutil Ruddyho k reflexivnímu zákroku a případnou jednoznačně gólovou dorážku odmítl perfektně načasovaným zákrokem vracející se Hoolahan. Jenže Norwich si prostě koledoval - a definitivně se vykoledoval akorát na sklonku první třetiny zápasu.

Tehdy Michu ve vápně pořádně "zabejčil", volně poskakující míč dopadl pod kopačky De Guzmána a nizozemský záložník se zde čistým průstřelem neváhal trefit tak jako loni. Tedy ne jako loni... protože tehdy skóroval při prohře Swans, tentokrát ještě jedním úderem do poločasu po přenádherném Bonyho prostrčení patou labutě neomylně nakopl za třemi body - historicky premiérovými proti Norwichi s prvoligovým cejchem.

Bez Yoba defenzíva Norwiche najednou absolutně postrádala řád a hosté s radostí hořeli i nadále. Routledge v jednu chvíli ztratil rovnováhu při finální kličce a Kanárci doopravdy celkově nepůsobili vůbec jistě.

O přestávce ovšem Chris Hughton přichystal rovnou dvě změny a tyto čachry se mu málem vyplatily v horizontu pár vteřin... dvakrát. Nejprve Snodgrassova rána De Guzmánova ražení už překonala Vorma, aby si však nepřišla na dobře postaveného Williamse; a posléze se musel činit i nizozemský brankář proti štiplavé hlavičce Van Wolfswinkela. To všechno během úvodních dvou minut druhého dějství.

Shelvey záhy po pěkné zasekávačce těsně netrefil vymezený cíl, ale jinak vesměs dál platilo, že Swans jen taktak odolávali snížení - Elmandera kupříkladu v 65. minutě Vorm odmítal s vytažením dosti neortodoxního zákroku, za pomoci vlastního obličeje zřejmě. Swansea bylo v koncovce zkrátka mnohem přesnější, což v 75. minutě opět potvrdil Routledge, když po Shelveyho dobře načasované předávce utěšeně završil svůj diagonální sprint. Pak už opravdu nebylo co řešit...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jednou -v minulém kole nehrála Swansea podle not -kursu ,které jí nadiktovali bookmakeři.Norwich nevyhrál venku již 7 zápasu.,přitom hrál v5 zápasech u papírově slabších souperu.Naposledy vyhrali v 15. kole na WBA.kurs nnyní je téměř totožný.Děláte si z nás pánové bookmakeři kozy? Tip1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele