15. kolo
09.12.2013 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Laudrupova parta dál nepřesvědčuje, selhala i doma s Hullem

Vybral si pro to ten nejlepší (nebo nejhorší?) okamžik. Danny Graham až do dnešního večera po odchodu ze Swansea neskóroval ve dvou různých dresech, po dobu 11 měsíců a přesně 30 zápasů. Nyní ojedinělou trefou vystřelil Hullu na jemu důvěrně známém Liberty Stadium alespoň cenný bod; reagovat totiž stihl stoper Chico...

Tigers si nicméně budou pískat, tak jako tak - vždyť nyní z cest dovážejí teprve svůj čtvrtý bod v sezoně (z 24 možných). Naopak ve Walesu si po další nečekané ztrátě drbou hlavu. Tentokrát ji ani nezaznamenali, jak je jejich "dobrým" zvykem po vystoupení na evropské scéně, nýbrž těsně před ním. A hned před tím kruciálním, přirozeně - Swansea ještě musí proti St. Gallenu ve čtvrtek pořádně zabrat, aby se probojovalo dále.

Zpátky na Liberty Stadium se dnes znovu představil Španěl Michu, kterého ale nemohli doplňovat hráči jako Rangel, Bony, Britton či Vázquez. Možná také proto byla loňská kometa opět tak neviditelná, neškodná. A jistě ji nepomohl ani fakt, že Velšané inkasovali již po osmi minutách hry. Tehdy Elmohamady centrem z pravé strany našel na zadní tyči schovaného Grahama a ten pohřbil svou dlouhou šňůru střelecké nemohoucnosti.

Swans se následně vůbec, ale vůbec nedařilo ovládnout hru a řádně zareagovat. Daviesův dalekonosný pokus byl nadlouho tím jediným za zmínku stojícím. Jinak typická kombinační hra hostů železně narážela na perfektně vystavěný obranný blok Hullu. Ačkoliv si Velšané v úvodní části přivlastnili míč na celých 67 % času, nic moc nevymysleli. Náznaky sem tam přinesl akorát jako obyčejně vlivný Shelvey, jinak se trojici stoperů dostávalo adekvátní podpory od spoluhráčů a vše bylo z pohledu Tigers v naprostém pořádku.

Menší zlom nastal zničehonic v 58. minutě. Tehdy se Swansea nepovedl rohový kop a nakonec ani Shelveyho navazující dodávka do vápna nebyla valné kvality, přesto se Chico zvládl ze šesti metrů prosadit a bylo srovnáno. Tahle branka měla Velšany nakopnout, stejně jako příchod rychlonohého Routledge, to se ale nestalo; místo toho se v pozápasovém rozhovoru manažer Hullu Steve Bruce čertil, že jeho tým nekopal penaltu po Tiendalliho "ručním" bloku hlavičky lodivodova jmenovce Alexe.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra s Michu a Bonym! Snad vyhrajem. Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra s Michu a Bonym! Snad vyhrajem. Tip 2:0

Reagovat
M1ck0

3:0

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:1

Reagovat
HullCity

S Daviesem v sestavě věřím v příznivý výsledek pro nás...

Reagovat
HullCity

Remíza je zasloužená...v 1.poločase jsme byli jasně lepší,proto jsme ho také vyhráli,ve 2.poločase měla Swansea 2 velké šance,z toho jeden gol a my jen 1 a to Sagbova pěkná střela,jenže Tremmel dobře zasáhl.Já jsem spokojený s tímto výsledkem a jsem rád,že jsem po dlouhé době něco venku uhráli.Příště se musí doma porážet Stoke!

Reagovat
smazaný uživatel

Michu je letos poloviční a Bonyho talent? Ten už ve Swans taky mizí, pro něj by to chtělo asi jinou výzvu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele