26. kolo
12.02.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Swansea City 1:1

Na Britannia Stadium se málem nehrálo. Nakonec však po absolvování bizarních cvičení s balonem kutálejícím se okolo rohového praporku pořadatelé uznali extrémní větrné podmínky za ucházející, a tak se ve Stoke-on-Trent zrodila neatraktivní remíza 1:1, která oba rivaly v boji o záchranu posunula o další jeden krůček dále od sestupové propasti...

Ani odložení výkopu o 15 minut příliš ničemu nepomohlo, a tak se na Britannia Stadium doopravdy po drtivou většinu zápasu operovalo za dosti ztížených podmínek. Na ty se zprvu lépe adaptovali domácí, kteří se také poměrně rychle ujali vedení. V 17. minutě Crouch předal míč Odemwingiemu, ten trefil patu jedné z tyček a vytáhlý Angličan využil příznivého odrazu, i navzdory na čáře utvořené improvizované hradbě z těl.

Swansea i při silném větru dále v poklidu dominovalo statistice držení míče, ovšem větší šance si tvořili Potters. Z 25 metrů nepříjemně pálil Arnautović a přímo do Vormova hrudníku později vypálil také Walters. Těsně před obrátkou už na nic moc nedošlo, jelikož podmínky dosáhly minimálního bodu únosnosti; Begovićovi v jednu chvíli míč před odkopem ani nebyl s to zůstat na jednom místě.

Labutě po přestávce mírně zpřesnily rozehrávku, z čehož mimo jiné pramenila solidní příležitost Bonyho. Vyrovnávací gól se však hned v 52. minutě zrodil díky jiným fotbalistům - Hernández od rohového praporku nadvakrát odcentroval, aby se vzápětí přeci jen ujala hlavička nebývale rozstříleného Chika.

V závěrečných pasážích to pak bylo právě Swansea, kdo se ocital blíže rozhodující trefě. Hned dvakrát mohl skórovat Bony - jednou ho ale vychytal Begović, podruhé jeho zástupce na čáře Shawcross. A když se bosenský brankář vyznamenal také proti nadějné dalekonosné ráně z dílny De Guzmána, bylo definitivně rozhodnuto o remízovém výsledku.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele