37. kolo
03.05.2014 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Stoke rozstřílelo Fulham a poslalo ho do Championship

Už týden před koncem Premier League je rozhodnuto o dvou třetinách sestupujících do druhé nejvyšší anglické soutěže Championship. Fulham v první ze dvou rozhodujících utkání na půdě Stoke City prohrál jasně 4:1, a jelikož Sunderland opět šokoval vítězstvím tentokrát na Old Trafford, loučí se Londýňané s elitní soutěží po dlouhých třinácti sezónách.

Cottagerům nepomohl ani příchod věhlasného manažera Felixe Magatha, který sestoupil vůbec poprvé v kariéře. O šanci na udržení však Fulham primárně nepřišel dnes (byť definitivní tečku za prvoligovou příslušností udělali právě na Britannia Stadium), ale už před týdnem doma s Hullem, kdy hloupě přišli o dvougólové vedení a získali jen bod.

Cesta do druhé ligy začala v utkání s Potters až na konci první půle, kdy se po sérii šťastných odrazů prosadil Peter Odemwingie. Arnautović u brankové čáry přetlačil Riiseho a do jeho zpětné přihrávky se opřel Ireland. Jeho zblokovaná rána se otřela o břevno, ale u odraženého míče byl nejdříve právě nigerijský forvard.

Druhý a vítězný zásah padl po stejné spolupráci, jen si obě hvězdy Stoke City vyměnily role. Bleskový brejk vedl Odemwingie, po jehož přesném pasu byl sám ve vápně Marko Arnautović, který parádní pumelicí pod břevno nedal Stockdalovi šanci.

Fulham poté hru otevřel a snažil se nějak vrátit do hry. Magath stáhl obranu na tři hráče a poslal na hřiště třináctimilionovou posilu Konstantinose Mitrogloua. Jenže jeho tah se minul účinkem. Krátce po střídání ještě Assaidiho vychytal Stockdale, jenže dvacet minut před koncem už se Maročan prosadil. Otevřená obrana hostí nezachytila další brejk, na jehož konci zakončoval po Arnautovićově pasu Assaidi do prázdné branky.

Fulham měl za celý zápas vlastně jedinou gólovou šanci. Deset minut před koncem vykřesal jakous takous naději na zvrat přesnou střelou k tyči Richardson, ale šance definitivně shořely za další dvě minuty. Nezvykle vysoko postavená defenziva Cottagers propustila Adamův pas na Walterse, jenž po samostatném nájezdu uzavřel skóre na konečných 4:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sestoupili zaslouženě, výkony Fulhamu v této sezóně byly jedna velká ostuda, což je obrovské zklamání vzhledem k tomu, že jejich kádr na první pohled vůbec nevypadá špatně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele