16. kolo
15.12.2013 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Norwich se Swansea si pokazily gólový průměr vzájemných klání

Střetnutí Norwiche se Swansea výjimečně tolik nebavilo a nenabídlo ani ty "povinné" čtyři branky. Místo toho se narodila ne zrovna záživná remíza 1:1 s góly pouze z prvního poločasu. Po pauze už akorát za zlepšené Kanárky hlavičkoval do břevna Turner...

Zpočátku si Swans naprosto přivlastnili Carrow Road; v první dvacetiminutovce Norwich deptali vysokým procentem držení míče a nenechalo ho ani omylem přiblížit se k Vormově kleci. Tam se vlastně Kanárci během úvodní půlhodiny podívali všehovšudy jednou, aby se pouze marně dožadovali penalty po omylem nastřelené ruce Rangela. Jinak Canaries zejména v ofenzivní fázi neudělali nic správně, zatímco soupeř byl za každých okolností v klidu a nad věcí.

To neplatilo akorát pro 35. minutu a Ashleyho Williamse; respektive platilo, ale přespříliš. Velšský zadák si totiž až moc bohorovně kryl míč před Hooper, nechal se od balonu odtlačit a bývalý kanonýr Celtiku mohl jít sám na Vorma. Činil tak nicméně z velkého úhlu, přičemž nizozemský brankář Hoopera dobrou poziční hrou přinutil k ucuknutí více do hloubi pole, a tudíž vytvoření značně nevýhodné střelecké pozice. Z ní pak Hooper ani vymezený prostor netrefil.

Konec poločasu notně poznamenala nosítka, která musela na trávník v souvislosti s bezvládně ležícím a umělý kyslík potřebujícím Nathanem Dyerem. Možná i proto ihned poté z rohu malátné počínání Swansea málem ztrestal Fer, když mezi nohami soupeře píchl balon pod břevno a s heroickou záchrannou hlavičkou se musel vytasit Williams.

Zároveň se kvůli dlouhému ošetřování nastavovalo až šest minut, pročež Kanárci přeci jen stihli ještě do pauzy srovnat. Ke čtvrté trefě v šesti zápasech se totiž po ideálním sklepnutí Elmandera nadechl Gary Hooper - a opět to byla prvotřídní záležitost. Tentokrát si skotský forvard hrudí citlivě posunul míč kus před sebe a jedním plynulým pohybem překrásně zacílil pod břevno.

Začátkem druhého dějství Norwich celkem očekávaně stavěl na euforii nabyté z konce předešlé části. Po standardce okamžitě hlavičkoval vedle Bassong, pak se ale duel opětovně vrátil ke svému vrcholně nevzrušivému standardu. Dál si obě strany nebyly schopné tvořit gólové možnosti, a pokud někdo vypadal v útočné fáze lépe, bylo to i nadále Swansea.

Norwich měl nicméně pořád své standardky jakožto konstantní hrozbu, což se znovu ukázalo po 68 minutách. Tehdy dokonce Turner na Vormův nevýrazný box ve stísněných podmínkách navázal hlavičkou do břevna. A vyznamenat se brzy musel také Vorm, když Fer jemným dotykem připravil "loženku" pro Hoopera - nizozemský brankář se však po své levici vrhl v obří rychlosti.

V závěru utkání ještě Bony v situaci 2 na 2 trestuhodně opomněl výhodněji postaveného Shelveyho, aby minul Ruddyho svatyni, a sám exliverpoolský záložník si mohl spravit chuť hned vzápětí. Výhra Swansea by se ovšem vzhledem k vývoji zejména druhé části stejně zdála být nespravedlivým výstupem, takhle toto nedělní klání vyústilo ve slušivou remízu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele