38. kolo
11.05.2014 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Ramseyho nádherná 10. trefa v sezoně zařídila pro Arsenal ještě jednu výhru

Na Carrow Road už se dnes o nic nehrálo, a podle toho to také vypadalo. Norwich vypadal být odevzdaný, zatímco domácí se fotbalem převážně bavili a hleděli na to, aby se jakkoliv nepošramotili před finálovým duelem FA Cupu. Proto také Ramsey, jakmile vystřihl jeden z nejkrásnějších gólů ročníku, raději poměrně brzy střídal...

Úvodní dvacetiminutovka v Norfolku nic moc nepřinesla. Jedna hezká akce Redmonda byla tak akorát, na další příležitost si diváci museli počkat až na samý sklonek první třetiny utkání. Tehdy se Ramsey uvedl krásnou kolmicí, po diagonále takto rozeběhl Girouda, ten za sebou nechal míč Podolskému a německého forvarda zapudil až přespříliš nablížený brankář Ruddy.

Vzápětí uběhlo sotva pár vteřin, když pro změnu bleskurychlá narážečka s Podolskim nasměrovala samotného Girouda před Ruddyho, ten ale soupeřův pravonohý projektil špičkou prstů přeci jen vytěsnil. Ve zbytku poločasu pak měl ještě Ramsey jednu nadějnou zablokovanou střelu, přičemž Giroud ze střední vzdálenosti spíše jen protáhl čím dál zaměstnanějšího Ruddyho.

Ten poprvé konečně kapituloval v 55. minutě a hned na inkriminovanou ránu neměl sebemenší nárok. Giroud pro jednou opět osvědčil svůj nadprůměrný centr a Ramsey - třebaže to měl "přes nohu - z voleje neskutečně vymetl vzdálenější šibenici. Jeden z potenciálních kandidátů na gól sezony se tudíž přihlásil do soutěže doopravdy za pět minut dvanáct. A shodou okolností šlo o Velšanovu kulatou 10. ligovou branku v sezoně.

Rozhodnuto potom bylo již v 63. minuty, kdy ještě Podolski nenašel dostatek prostoru pro utěšenou koncovku, za ním si však na ojedinělou trefu počíhal pravý bek Jenkinson. To už v nic neřešícím střetnutí skutečně nebylo co řešit, a tak se v 74. minutě poprvé od března 2013 na trávník podíval také oslavenec Abou Diaby.

Čerstvě 28letý lazar potom už akorát v dvě minuty před koncem přihlížel poslednímu Ruddyho zákroku, když ho ještě trošku poděsil Sanogův významnou měrou odkloněný projektil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4. místo jisté takže pošetřit tým na finále, trochu porotovat a užít si to

Wojta - Jenks, Merte, Vermi, Nacho - Flamini, Kallstrom - Gnabry, Rosa, Santi - Sanogo

1:2

Reagovat
Infernoqt

1-1

Reagovat
Fluor

Norwich vyhraje 15-0 a zachrání se.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepij.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Norwich je relegated, takže sa skúsi odvďačiť divákom za sezónu 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
pan_Péťa

proč nehrál Wojta?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele