36. kolo
26.04.2014 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Norwich City 4:0

Ryan Giggs si pro svůj manažerský debut nemohl přát lepšího soupeře; a stejně tak příznivější výsledek. Manchester United zničil odevzdaný Norwich 4:0 a s nemalou jistotou jej tak odsoudil k sestupu. Po dvou brankách k debaklu přispěli Rooney a střídající Mata.

United do střetnutí vstoupili rozpačitě. Welbeckova pumelice z těžšího úhlu se stala kořistí Ruddyho ve 14. minutě, jinak moc odlišností oproti projevu pod Davidem Moyesem zkraje pozorovat nešlo. Kagawa například loni vsítil tomuto sokovi hattrick, dneska k němu ale měl poměrně daleko, když se pohyboval na převážně levé straně a dosti zataženě. Byl to sice on, kdo se ve 38. minutě zmohl na ojedinělý střelecký pokus, činit tak ovšem musel zády k brance a ještě ze vzduchu v poloze "jako na saních".

Na Old Trafford jednoduše v úvodních 40 minut nebylo moc co k vidění. Norwich byl spokojený s remízovým stavem a ManUtd tradičně bojovalo spíše samo se sebou než se soupeřem. Veškeré nebezpečí pocházející ze strany Red Devils nakonec musel obstarávat Welbeck. Ten ještě jednou koncem poločasu štiplavě pálil z pravé strany první půle a pak mírně přihrál pád v pokutovém území, aby se favorit skrze Rooneyho penaltu před pauzou přeci jen prodral do vedení.

Po obrátce už to bylo o něčem docela jiném. Hned ve 49. minutě hosté nehorázným způsobem umetli Rooneymu cestičku k ukázkovému "angličáku" přímo z osy hřiště a bylo de facto hotovo. Obrana Norwiche rázem začala čím dál častěji panikařit a brzy v krátkém sledu dovolila Welbeckovi střelu ze střední vzdálenosti, Vidićovi hlavičku po rohu či Rooneymu první, ještě relativně slabý pokus o hattrick.

Ten druhý, podstatně nadějnější se na scénu dostavil v 63. minutě; doslova pár sekund předtím, než do vápna okamžitě vrácený míč pohodlně zametl do sítě před nedávnem příchozí Mata. Ten se podruhé prosadil v 74. minutě, když vběhl před Hernándeze a při výzvě od Valencii se drze chopil Mexičanovy výsostní úlohy zakončovatele z malého vápna.

Norwichi se ve zbytku utkání nepodařilo ošklivý výsledek ani jakkoliv zkorigovat - na Johnsonovu dalekonosnou bombu si počíhal pozorný de Gea a Olssonova záludně ztečovaná rána dopadla akorát na břevno.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nazdar lidi jelikož jsem od malička fanouškem Manchesteru United tak věřím že ten tokrat vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (2xRooney)

Reagovat
smazaný uživatel

bude hrát Giggs?:D

Reagovat
smazaný uživatel

aj keď príliš nefandím MU ale kým bude trénerom Giggs tak budem dúfať, že utd vyhraje

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

prosím kdy nastoupi Robin Van Persie

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Moyes

Reagovat
smazaný uživatel

teprv 2. nebo 3. koukatelný zápas v sezoně ... když budou United předvádět hru jako ve druhém poločase .... tak letos to 7. místo možná i udržíme ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele