25. kolo
09.02.2014 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Meulensteen při svém prvním návratu na Old Trafford šokoval

Fulham na Old Trafford vyhrál všehovšudy dvakrát v historii a dneškem na téhle statistice nic nezměnil, přesto se bude Craven Cottage po následující dny tetelit. Cottagers totiž z Manchesteru po mimořádně pozdním zásahu Darrena Benta odvážejí senzační bod a zanechávají frustrovaného favorita s nehezkou 15bodovou ztrátou na vedoucí Chelsea...

Tvář hry byla prakticky po celých 90 minut neměnná. Jak se začalo, tak se i skončilo - na půlce Fulhamu. Tam se nicméně United až podezřele hodně trápili. Rooney dlouho vypadal být totálně ze hry, přičemž domácí projev v první i druhé řadě charakterizovalo ukrutné množství centrovaných balonů, na něž United jako by nebyli dost dobře zvyklí reagovat.

V první půli statistici United napočítali 39 centrovaných míčů, z toho jen šest si však našlo svého adresáta. Valná většina takových balonů přitom končila na vždy skvěle postaveném mladíkovi Danu Burnovi, vystupujícím ve svém teprve čtvrtém prvoligovém klání.

Delší dobu to však nebyl Burn, koho příznivci Fulhamu mohli vzývat jako svého největšího hrdinu, nýbrž Steve Sidwell. Právě jeho náběh z hloubi pole v 19. minutě nevzbudil absolutně žádnou pozornost v řadách soupeřů a vedl k první změně skóre. Na rozdíl od protivníků jej totiž Holtby zpozoroval tak akorát včas, aby zrzavého záložníka nakrmil delikátním pasem, který zkrátka nešlo neproměnit v senzační gól. Mimochodem první fulhamský po tříkolové odmlce - zrovna v takovém utkání!

Manchester United musel překvapivě dotahovat, a to mu (nepřekvapivě) proti zalezlému soupeři dvakrát nesvědčilo. První velkou příležitost zahodil Van Persie ve 22. minutě, když vysoko, ošklivě přeošklivě netrefil vymezený cíl po Rafaelově krásném centru na zadní tyč. Posléze se už musel činit i Stekelenburg, a to rovnou v akrobatickém duchu proti Evrově hlavičce.

Ve 38. minutě mohli Cottagers klidně přiživit šokující visáž duelu, když Richardson neuvěřitelným sprintem od vlastní šestnáctky po odvráceném rohu prakticky sám přečíslil zadáky ManUtd, aby pak vše zazdila jeho nezkušenost v koncovce. Tváří v tvář de Geovi o velký kus minul bránu. Za což mohl Fulham obratem pykat, na druhém konci hřiště se však neujala ani třetí (!) Carrickova rána v zápase, ba ani Van Persieho dorážka a následná Vidićova hlavička po rohovém kopu.

Do druhého poločasu ManUtd nastoupilo, jak se očekávalo - Fulham zamáčklo snad ještě blíže k vlastní brance, než se mu to dařilo doposud, a to je co říct. Další centry přitom přicházely nazmar, a když už Mata ve vápně dostal míč ke kopačkám a posunul jej do jasné příležitosti Rooneymu, blýskl se spektakulárním zákrokem Stekelenburg.

Tlak United nicméně nebyl věčný, následovalo totiž znovu obligátní období sucha, během něhož se akorát pro nic za nic centrovalo. Záběr televizních kamer z 66. minuty ukazující Davida Moyese s hlavou v rukách doopravdy říkal vše podstatné.

Ať už by se dal nicméně zmar domácích krájet jakkoliv hladce, ManUtd se kýžené vyrovnání přeci jen nevyhnulo. A nejen to. Zrovna pár vteřin poté, co se John Arne Riise vytasil se zřejmě nejheroičtějším blokem zápasu (a že konkurence by byla, ne že ne), se v 78. minutě Mata opřel do balonu a zprudka posadil balon přesně na Persieho pravačku. Ta se už tentokrát nemohla mýlit. A kolaps Fulhamu byl velmi nešťastnou cestou dokonán jen pár chvil nato, když Parker fatálně tečoval Carrickovu střelu.

O to hořčejší měl ale nakonec dnešní večer doznívání, protože Manchesteru United dnes jednoduše tři body nebyly souzeny. Jakmile tedy Richardson ve čtvrté minutě nastavení vystřelil a Bent hlavou navázal na de Geův zákrok... slyšeli byste na Old Trafford upadnout špendlík. David Moyes pak už jen v rychlosti podal ruce exmanchesterskému Meulensteenovi a značně rozzuřen si to namířil do kabiny, kde zřejmě vzápětí museli řádit všichni čerti.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

utd má zlú formu ale na Fulham to bude stačiť

tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham hraje hodně špatně,divil bych se kdyby Utd ztratili... 2:0

Reagovat
Devil

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
jany kozak

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

neviete ci bude hrat Mitroglou ?... ten by to mohol ozivit ... inac asi hcp a dvojka

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
rickroll

proti současnému FFC ani ztratit nejde.

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

co jsi to řikal??

Reagovat
rickroll

Ztratilo snad United?Jeden bod získalo....

Reagovat
smazaný uživatel

nojo vlastně bod získal, já to beru tak, že Fulham měli porazit, ale jsem moc rád, že se jim to nepovedlo

Reagovat
ryzskej

Ano, ztratilo dva body. Jsi slepý?

Reagovat
rickroll

Remíza znamená mínus dva body?ztratilo max. tak dva možné body.

jinak ten původní koment jsem psal pár minut po "zápase" s Sheff Utd,takže se ten (realistický) rage pochopit dal...

Reagovat
ryzskej

Jo, remíza znamená minus dva body v boji o přední příčky. Tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už prostě kluci musíme.

Musíme tu sezonu dohrát v co nejlepším světle.

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra musíme,tip 4-0, glory glory man united,no a co pičo že se nám nedaří.BELIEVE UNITED

Reagovat
dreambox61

Kdyby neporazili ani FCF tak to je uplne v pr.....li, neco se tam deje protoze spousta hracu chce odejit a to znamena ze bud hraci nebo trener,snad to druhe,myslim si ze americky vlastnik chce prachy a ty bohuzel takove vysledky neprinasi,myslim si ze nepomuze ani SAF

Reagovat
hradec

Man Utd 1:2 Fulham FC

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tohle United nedaj,tak co by chtěli hrát.Moyes kecá zápas co zápas,že titul není ztracený,ale přitom ba se měl soustředit na to,aby se vůbec dostali na příčky zaručující champions league.Jestli to myslí vážně,tak musí Fulham přeject v suchym triku.Tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

no holtby debutovat nebude nie ? :-X

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (Rooney,Mata,RvP)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Rooney,Carrick)

Reagovat
smazaný uživatel

fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

No dnes to United zas posrali.Take drzanie lopty,tolko sanci a aj tak nevyhrali,bo panko Vidic nerobil co mal.Dvakrat mu usiel hrac a boli stoho goly.Ako myslim,ze uz nema na anglicku ligu a preto chce ist niekde inde a urobi dobre.Nuz co aspon jeden bod.

Reagovat
dreambox61

Doufam ze uz konecne MOYESE poslou k certu,trvalo to ale na to se opravdu neda divat,to uz je i na SAF moc at uz jde opravdu do pr...e

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta šancí, zahuštěná obrana soupeře, spousta zblokovaných střel, držení míče obrovské, přesto měli United takřka nulovou efektivitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
vanGomm

Pro mě to až takové překvapení není.Fulham byl v PL už moc dlouho bez remízy,takže pouze zafungovala matematická pravděpodobnost.Té nikdo neunikne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už nevím,co chtěj.Se štěstím plichtěj s lazarama.Je to totální ostuda pro celej United.Moyese budou držet,jak ještě dlouho?Až pozítří rupnou s guners,nebo vypadnou s ligy mistrů.Evra,Ceverley,Vidič,Rafael atd.,by neměli vůbec být

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bleju když už ani neuděláme fulham doma Sire vrat se

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky United se mi zamlouvají víc a víc

Reagovat
dreambox61

Dostat mistrovsky tym a udelat z nej tohle vorezavatko to je taky umeni,to umi jen MOYES

Reagovat
rickroll

youtube.com/watch?v=082XKZMKKzE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele