10. kolo
02.11.2013 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Sunderland i v devíti sahal po bodu, nakonec Hull uhájil hubenou výhru

V Hullu se dnes děly velké věci. První poločas nepřekvapil, hra postrádala vysokou úroveň a jedinou střelou na bránu byl vlastní gól Cuellara. V závěru úvodního dějství však Sunderland přišel o dva vyloučené hráče a obraz hry se tak logicky změnil. Šance však byly k vidění na obou stranách a tu největší paradoxně spálil hostující Johnson. Přesto Hull zvítězil 1:0.

První poločas utkání v Hullu nenabídl žádnou fotbalovou krásu. Za celých pětačtyřicet minut nebyla k vidění ani jedna střela na branku a k jedinému gólu musel Tigers dopomoci stoper Sunderlandu Carlos Cuellar, který si pod tlakem Sagba srazil hlavou do branky centrovaný míč.

Klíčový a zároveň nechutný a do fotbalu nepatřící byl závěr první půle. Ve druhé minutě nastavení byl nejprve za svou klasickou kosu zezadu vyloučen kapitán Sunderlandu Lee Cattermole, načež jej o čtyři minuty později doprovodil odporným způsobem André Dossena. Za svůj chtěný a zákeřný šlapák na Meylera se nejspíš dočká od asociace dlouhé suspendace.

Hull dvojnásobnou přesilovku dlouho nemohl využít. Měl sice jasnou územní převahu a většinu času trávil s míčem na polovině Sunderlandu či vysokým presinkem s touhou získat jej. Za prvních deset minut se však přesto zmohli jen na jednu střelu Sagba vysoko nad, šanci Boyda, který z úhlu těsně minul Mannoneho branku a neškodnou hlavičku Elmohamadyho.

Převaha Tigers však negradovala, a přestože se Hull snažil přidat druhou, pojišťující branku, otvírala se mu okénka vzadu. Livermoreovu ránu k tyči dokázal Mannone skvělým skokem zastavit, na druhé straně mohl v pětašedesáté minutě střílet Adam Johnson. Sunderland navíc i přes dvojité oslabení nezahálel a bojoval o jakoukoli naději na bodový zisk. Jedinečnou šanci z přímého kopu však zahodil Seb Larsson.

Gólové šance byly překvapivě k vidění na obou stranách, švédský středopolař ohrozil branku Harpera ještě jednou, ale střelou zpoza vápna opět netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Zakrátko se po chybě v obraně Hullu řítil sám na bránu Johnson, ale Harper mu včasným výběhem příležitost zhatil. Hned z protiútoku pak napálil Livermore tyčku.

Poslední desetiminutovka už patřila jasně domácím. Krásnou střelu vyprodukoval Tom Huddlestone, ale Mannone opět perfektně zakročil. Jelikož však obránce hostí Bardsley z poslední šance svého týmu branku netrefil, Tigers jejich sterilita mrzet nemusela. Sunderland přesto porazili 1:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Altidore

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HullCity

Tady nesmíme zaváhat!! 2:0,ale celkem se bojím,protože máme celkem početnou marodku a poslední zápasy jsme měli opravdovou smůlu,takže na koni je teď spíše Sunderland...

Reagovat
HullCity

Kdybychom měli lepší útok,kde bychom asi byli?Někde kolem Southamptonu??Možná,ale je to jen kdyby.Měli jsme obrovský tlak proti 9 hráčům Sunderlandu,ale bez pořádného útočníka prostě gola nedáme,vlastně jsme ani nedali gola v tomto zápase.Budu doufat,že v zimě přivedeme takového útočníka,že spadnu údivem ze židle,protože tohle už vážně není možné.Proč máme od sezony 2007/2008 takový problém sehnat pořádnýho střelce?Fryatta nepočítám,ten je dobrý akorát na 2.ligu...pokud se Sagbo do zimy neukáže,Bruce určitě někoho koupí nebo vezme alespoň na hostování.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ian.rush

máte chybu ve statistikách ... to nebyly žluté karty ale ČERVENÉ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele