24. kolo
01.02.2014 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Cardiff City - Norwich City 2:1

Částečně dílem Marshalla a jeho dobrých zákroků i vhodně postavených tyček, především ale dílem samotného Oleho Gunnara Solskjaera jsou první body Cardiffu pod vedením norského manažera. Ten se v 38. minutě nebál stáhnout neefektivního Whittinghama, což se následně po přestávce promítlo do báječného obratu na konečných 2:1...

Norwich odstartoval skvěle, což se naopak vůbec nedá říci o debutujícím Brazilci Fábiovi. Kmenový bek ManUtd se už v páté minutě nechal školácky oběhnout Olssonem, z čehož vzápětí pohotově těžil Snodgrass. Tato brzká akce Canaries pochopitelně nakopla a ve finále vystavěla základ hned 27 střeleckým pokusům proti 14 soupeřovým. Ty navíc zejména v první půli charakterizovala neškodnost, respektive dalekonosnost.

Proto Ole Gunnar Solskjaer krátce před pauzou sáhl k nečekanému, leč výtečnému tahu, když nahradil Whittinghama dalším hostem z Old Trafford Wilfredem Zahou. Ten obdržel bouřlivý aplaus a důvěru manažera začal splácet hned čtyři minuty po obrátce. Tehdy zleva vyběhl do středu hřiště, všiml si náběhu Bellamyho a umožnil tak Velšanovi stát se prvním fotbalistou, který v Premier League skóroval za sedm různých klubů.

Hned za dvě minuty se navíc Norwich nedokázal vypořádat s rohovým kopem, a tak Jones nadvakrát poslal do sítě Mutchův kroucený centr. Norwich byl přirozeně otřesený, přesto měl ve zbytku zápasu rozhodně vyrovnat. Johnsonovu pumelici z větší vzdálenosti například Marshall vyrážel na břevno a poté, co se branková konstrukce třásla i na druhé straně při teči Jonese, museli na čáře krátce po sobě skvěle zasahovat jak Marshall, tak Bellamy.

Někdejší gólman Norwiche musel zpátky do akce při střele střídajícího Fera, aby jej ještě jednou podržela branková konstrukce - konkrétně tyčka při hlavičce Snodgrasse. A ve střehu museli být také páni rozhodčí, aby pomohli Bluebirds udržet první výhru pod Solskjarem. Hned dvě branky Norwiche totiž v průběhu utkání nebyly uznány.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele